Bizarr élőlényt filmeztek le az óceán mélyén

2016. november 10., csütörtök




A félig átlátszó, igencsak keszekusza tengeri élőlényre Bali közelében bukkantak rá, miközben a mélytengeri aljzaton botorkált.

Elképesztően extrém kinézetű tengeri élőlény videója került fel az internetre, és vírusszerűen terjedni kezdett a világhálón.

Nem csoda, hiszen a zselészerű, félig átlátszó kusza végtagokkal rendelkező élőlény tényleg úgy néz ki, mintha egy igazi földönkívüli lenne.

A videót egy Balinál merülő búvár készítette egy rutinmerülése során. A búvár később a megkeresésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a videót azért is készítette a lényről, mert soha azelőtt nem látott még ilyet, és szerette volna, ha valaki azonosítja a lényt.

Rengeteg bizarr kinézetű tengeri élőlény létezik, például 2016 elején egy szintén kocsonyás állagú világító lilás gömböt is felfedeztek a kaliforniai Csatorna-szigeteknél.

A konkrét fajt nem sikerült megállapítani, de abban az esetben annyit kiderítettek a tudósok, hogy a csupaszkopoltyús csigák csoportjába tartozik.

A most felfedezett élőlény zselészerű, sok lábbal rendelkezik, és félig átlátszó is. Úgy néz ki, mint egy mutáns vízi csiga.

Lapos fejével folyamatosan az óceáni aljzaton matat, így keres tápanyagokat, és kisebb organizmusokat, melyeket megemészthet.

Arra nem jöttek rá, hogy pontosan mi lehet, noha a legvalószínűbb elmélet szerint a Melibe viridis faj egyik képviselője lehet.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 9178





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet