Bizarr, hosszúkás koponya került elő Koreában

2016. június 26., vasárnap




Koreában egy rendkívül érdekes lelet került elő nemrég. Egy hosszúkás, feltehetőleg női koponya, melyre eddig nem volt példa. Egy idegen lény koponyája, vagy valami más?

Egy nagyon érdekes, hosszúkás koponyát találtak Koreában. A lelet azonnal felkeltette a tudósok és történészek érdeklődését. Nem sikerült azonnal magyarázatot találni a koponya eredetére, így a találgatások, bizarr teóriák hamar szárnyra kaptak.

Sokan azt beszélték, hogy talán egy idegen lény koponyája lehet.

Hasonlóan érdekes, hosszúkás alakú, vagy éppen lapos koponyákat szerte a világban találtak már a régészek.

hosszukas-koponyaTermészetesen ezek jó részére nem is találtak magyarázatot a régészek, és el lettek "felejtve", soha többet nem beszéltek róla, a leleteket pedig vagy megsemmisítették, vagy elszállították egy titkos raktárba, ahonnan talán soha nem veszik őket újra elő.

A most előkerült koponyát azonnal vizsgálatoknak vetették alá, hogy kiderüljön, valóban földönkívüli eredetű-e, mint ahogyan azt rengetegen elkezdték találgatni a felfedezést követő napokban.

Egy elveszett királyságból származóm koponya

A vizsgálatokat végző csapatnak sikerült később megállapítania, hogy a mitokondriális DNS egy nőé volt, és a Földről származott. Hosszúkás koponyájára pedig legalább annyira érdekes és izgalmas a magyarázat, mint a földönkívüli változat.

A rejtélyes női koponya ugyanis egy rég elveszett királyságból származott. 

A királyság már nagyon rég létezett, megsemmisült, az enyészeté lett az idők során. Silla egyike volt Korea három királyságának.

sillai-aranykorona Sillai aranykorona

Fennállása alatt szinte folyamatosan hadban állt a másik két koreai állammal,Kogurjóval és Pekcsével, végül Kogurjo utódállama, Korjo győzte le. A Koreai-félsziget keleti részét uralta, az északi részek többször kínai fennhatóság alá kerültek.

Silla legendás alapítója Csi-lung azaz Kjerjong volt. A beszélő név jelentése „sárkánycsibe”, mivel a mítosz szerint a leendő főváros közelében egy sárkánytojásból kelt ki.

Silla magja a hat településből és hat nemzetségből álló Szaroguk volt, amely a tizenkét tagú Csinhan szövetséghez tartozott.

Rejtély, miért ilyen a koponyája

A tudósoknak azonban továbbra is rejtély maradt, hogy miért volt ilyen hosszúkás koponyája a nőnek. felmerült annak a lehetősége ugyan, hogy szándékosan ilyen a fejszerkezet, mert életében olyan fejviselete volt, mely elnyújtotta a koponyát, ezt azonban el is vetették később, mivel nem találtak erre utaló jeleket a csontozaton.

sillai-kiralysag-koponya

Egyes kultúrákban divatnak, előkelőségnek számított, míg volt, ahol megkövetelték, hogy eltorzítsák az emberek a csontjaikat, így a koponyájukat, vagy a nyakukat.

Továbbra is marad a kérdés, vajon mi történhetett a nő fejével, hogy ilyen lett a koponyája? Egy ritka betegségben szenvedett, vagy bár ő maga a Földön élt, kapcsolata lehetett olyanokkal is, akik nem a Földről érkeztek?


Megtekintések száma: 8287





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet