Bizarr utolsó mondatok halálra ítéltektől

2015. szeptember 19., szombat
A halálraítélt általában percre pontosan tudja, mikor jön el a vég, így azt is eldöntheti, mi legyen életének utolsó mondata. 

Az elmúlás előtti pillanatok sokakat megihletnek, és olykor még a legelvetemültebb bűnöző is bölcs szavakkal a száján távozik az élők sorából.

Vannak, akik nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetik hóhérjukat, sokan imádkoznak, egyesek megbánják bűneiket, mások gyalázkodnak, egyesek illedelmesek, mások még mindig követelőznek, vannak, akik nem értik, mit keresnek a villamosszékben, és vannak, akik inkább horgásznának.

A düsseldorfi vámpír

A gyermekkorában a húgait szexuálisan molesztáló és állatokat kínzó Peter Kürten az 1920–1930-as évek fordulóján Düsseldorfban, saját bevallása szerint, 79 ember életét vette el: kalapáccsal ütlegelte vagy ollóval szurkálta őket (egy alkalommal egy ötéves kislányon 36 szúrást találtak), olykor molesztálta, majd megfojtotta többnyire fiatal női áldozatait. Beismerte, hogy az egyik áldozatának véréből ivott is.

A vizsgálatok szerint az ölés, a vér látványa okozott szexuális élvezetet a német sorozatgyilkosnak, aki a halála előtti percben ezt a kérdést tette fel:

„Kérem, mondják meg: miután a fejemet levágták, hallhatom még, legalább egy pillanatra, a csonka nyakamból kibuggyanó vérem hangját? Ez igazán nagy élvezet lenne számomra.”

 

Robert Towery

1991 szeptember 4-én elkövetett gyilkosságért ítélték el. Az áldozatot különös kegyetlenséggel megfojtotta. Tettéért Arizonában halálra ítélték. Az ügyészség halálos méreg injekció általi halált rendelt el, melyet 2012 márciusában végre is hajtottak rajta. Utolsó szavai rendkívül bizarrnak bizonyultak kivégzése előtt:

Szeretem a családomat. Krumpli, krumpli, krumpli.

George Appel

Az 1920-as években elkövetett rendőrgyilkosság főszereplője nem számíthatott túl sok jóra az ítélethozatal során. Mivel tettét nem lehetett a hirtelen felindulás számlájára írni, halálbüntetést kapott. Villamosszékbe ültették, majd mielőtt még kisütötték volna agyát, az alábbi utolsó szavak hagyták el száját:

"Nos Uraim, hamarosan egy sült Appelt fognak látni!'

Carl Panzram

Carl Panzram rovásán jóval több volt, mint egy gyilkosság. Közel 22 gyilkosság volt köthető a nevéhez, valamint ezernél is több szodómia. Ilyen "priusz" listával eső helyet szerzett magának a halálra ítéltek listáján. 1930 szeptember 5én akasztották fel Kansas-ben. Utolsó szavai ezek voltak:

"Igyekezzenek szerencsétlenek! Vagy 10 embert meg tudtam volna ölni azalatt, míg itt bohóckodnak!"

Thomas Grasso

Thomas két nőt fojtogatott halálra 1990-ben és 1991-ben. Az egyiket New Yorkban, a másikat pedig Oklahomában ölte meg. 1995 márciusában végezték ki méreg injekcióval. Utolsó felháborodott szavai ezek voltak:

"Nem kaptam meg a Spagettimet! Nem kaptam meg. Szeretném, ha erről a sajtó tudna majd!"

Gary Gilmore

Gary Gilmore többrendbeli fegyveres rablásért, később már gyilkosságokért került a törvény színe elé.  Az Utahban 1976-ban elkövetett gyilkosságok miatt végül halálra ítélték. Az övé volt az első halálbüntetés annak visszaállítása óta akkoriban. Utolsó, türelmetlen szavai ezek voltak:

"Gyerünk, csináljuk!"

James D. French

James D. French kettős gyilkosságért ítéltél el. Azonban olyan lelki állapotban volt, hogy nem akart tovább élni, viszont túl gyáva volt ahhoz, hogy öngyilkosságot kövessen el, ezért hogy megkapja a halálbüntetést, megölte cellatársát a börtönben. utolsó szavai így szóltak:

"French Fries - remek szalagcím lenne, nem igaz?"

Aileen Wuornos

Aileen Wuornos egy amerikai sorozatgyilkos volt, akit Florida államban 1992-ben injekció általi halálra ítéltek. Összesen ötször ítélték jogerősen halálra. Wuornos beismerte, hogy megölt hét férfit, akik molesztálták, bántották és meg akarták erőszakolni, amikor prostituáltként dolgozott. 2002. október 9-én injekcióval végezték ki. Hozzá fűzhetőek a legabszurdabb és egyben legbizarrabb utolsó mondatok:

"Azt szeretném mondani, hogy a sziklákkal vitorlázom, és mint a függetlenség napja, visszatérek Jézussal, Június 6-a, mint a film. Egy anyahajó, meg minden. Visszatérek!"

bizarr hiehetetlen


Megtekintések száma: 11938

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet