Bizarr véletlenek, megmagyarázhatatlan történelmi furcsaságok a világból

2016. július 6., szerda




Tudtad, hogy egy rajzfilm előre megjósolta a 2001 szeptember 11-i terrortámadást? Vagy hogy Winston Churchill előre tudta a halálának pontos napját és idejét?  James Dean egy szörnyű autóbalesetben vesztette életét, majd később akik kapcsolatba kerültek az autójával, megsérültek vagy meghaltak. Mi a helyzet azzal a művel, mely előre megírta a Titanic elsüllyedését, évekkel a katasztrófa előtt? Bizarr véletlenek, történelmi furcsaságok nyomában.

A világtörténelem folyamán már számtalan olyan eset történt, ami nem sikerült máig sem megmagyarázni a józan ésszel. Bizarr egybeesések, jóslatok, véletlennek egyáltalán nem beillő történések sejtetik, hogy van valami a világunkon túl, amit még nem ismerünk. Alternatív időfolyamok, párhuzamos cselekmények által szőtt világok...

A mű, mely megírta a Titanic tragédiáját jóval annak bekövetkezte előtt

Évekkel azelőtt, hogy a Titanic találkozott szörnyű végzetével az Atlanti-óceánon, Morgan Robertson írt egy könyvet mely a "Hiábavalóság" címet kapta.

A műben az volt a rendkívül érdekes, hogy a Titanicra nagyon hasonlító hajó szerepelt benne, csak ő Titánnak nevezte el.

A regénybeli Titánról azt tartották, hogy elsüllyeszthetetlen, de a történet szerint egy jéghegynek ütközött és mégis elmerült, megölve utasainak nagy részét.

hiabavalosag-titanic

Ha ez a hasonlóság nem lenne önmagában is elég hátborzongató, a könyvben megtörtént tragédia éppen abban a hónapban következett be, mint az igazi Titanic igazi süllyedése.

Egy rajzfilm, mely megjósolta 2001 szeptember 11-ét

A Johnny Bravo rajzfilm először 2001. április 27.-én sugárzott 3. évad 14. részében , mely angolul a Chain Gang Johnny azaz Láncos Johnny néven futott, egy mozi épületének falán egy nagy, jóval a város fölé emelkedő, égő torony képét látjuk "Coming soon" ("Hamarosan") felirattal.

A dologra csak utólag, az események bekövetkeztét követő években derült fény, de utána tagadhatatlan volt a párhuzam. Mindez véletlen lenne, vagy egy finom utalás a jövőre? A rajzfilm készítői tudtak valamit?

johnny-bravo-szeptember-11

Sokak szerint az ilyen véletlennek tűnő - de valójában nem véletlen! - jelenségek azért következnek be, mert a jövőnk képes bizonyos esetekben interferálni a jelennel, vagyis a múlttal. Ilyenkor egyes emberekben - így a rajzfilm készítőiben is - olyan gondolatok születhetnek, melyek tudat alatta  jövő egy kis információ morzsáját vetíthetik előre.

Ha ez még nem elég: A 2000-ben megjelent, de a jövőben (2052-ben) játszódó Deus Ex című videojáték new yorki helyszíni látképéből hiányoznak a WTC tornyai - a készítők állítása szerint túl sok textúramemóriát emésztett fel a játékban, ezért helyette kitaláltak egy történetet, miszerint azok korábban egy terrortámadás következtében lerombolódtak.

Churchill előre tudta saját halálát?

Nagy-Britannia legismertebb miniszterelnöke, Sir Winston Churchill unokája, Celia Sandys arról számolt be, hogy

a legendás elnök napra pontosan tudta, hogy mikor fog meghalni.

„Kilencvenedik születésnapján, 1964. november 30-án ültünk a családdal az asztal körül, és ott lebegett felettünk a ki nem mondott gondolat: már nem lesz sokáig velünk. Hat héttel később stroke-ot kapott, és tíz napra ágyba került. Amikor a királynő titkára hívott minket telefonon, és kérdezte: „hogy van?”, kiérződött a hangjából, mit is kérdez valójában: „mikor kezdhetjük el a temetés előkészületeit?”

winston-churchill

Az egykori miniszterelnök magántitkára, Anthony Montague Browne minden alkalommal ennyit mondott: még néhány nap. Sokan nem értették, honnan tudja, hogy még napokig élni fog Churchill, hiszen bármelyik pillanatban meghalhatott volna.

Január 24-én korán reggel összegyűltünk az ágya körül, hogy közösen mondjunk búcsút, és napra – talán percre is pontosan – 70 évvel az édesapja halála után ő is találkozott a Teremtővel. Hátborzongató volt” – mesélt az egykori brit miniszterelnök utolsó reggeléről Sandys, a Churchill család utolsó élő tagja.

Churchill elmondása szerint többször azt állította, hogy ugyanazon a napon fogja itt hagyni az árnyékvilágot, mint édesapja, Lord Randolph Churchill tory politikus, aki 1895. január 24-én hunyt el.

James Dean átka

Sokan tartják úgy, hogy a tragikus körülmények között elhunyt James Deant életében és halálában is egy balszerencse-szerű átok kísérte végig.

Az amerikai színészikon, James Dean egy szörnyű autóbalesetben vesztette életét 1955-ben. Porsche típusú sportkocsija még a színész halála után is bosszút állt az embereken.

james-dean-autobaleset

A tragikus baleset mindenkit megrázott. A helyszínelést követően,

amikor az autót egy garázsba vitték, a motorja váratlanul kicsúszott és összetörte az egyik műszerész lábait.

Az átok azonban tovább folytatódott, és újabb áldozatokra vadászott. A szóban forgó motot, mely megnyomorította a műszerészt, egy orvos vette meg és beleépítette egy versenyautóba.

Nem sokkal később egy ütközés során meghalt az egyik futamon.

Állítólag a balesetet egy motorhiba okozta, de hogy pontosan mi történt, nem sikerült kideríteniük a mérnököknek.

james-dean-autoja

Később szerencsevadászok, pénzlovagok jelentek meg a színészlegenda ügye körül, és úgy gondolták, hogyha újra felépítik James Dean autójának mását, akkor meggazdagodnak majd belőle. Azonban mielőtt az autó elkészült volna,

a műhely rejtélyes körülmények között porig égett. A tűz okára soha nem derült fény.

Az autó - az eredeti - később egy bemutatóterembe került, ahol újabb áldozatot szedett: egy tinédzsert tört össze teljesen, amikor rázuhant a tartóállványról. A halál Porsche és James Dean átkának az vetett véget, hogy az autó rejtélyes körülmények között több - 11 nagyobb - darabra tört.

Bruce Lee elátkozott családja

A Lee családról már évtizedek óta kering egy szóbeszéd, miszerint a családot egy furcsa, negatív átok lengi körbe. Igaz ami igaz, a család több tragikus eseményt is elszenvedett a történelemben.

brandon-lee

Bruce Lee karaktere például a Halálos Játszmában meghalt, amikor egy igazi fegyver sül a vaktölténnyel töltött helyett.

Véletlen egybeesés lenne, hogy később Brandon Lee. a fia a valóságban hal meg egy ilyen alkalommal a forgatás során, mikor a Hollóban a vaktöltényes fegyver helyett igazival lövik le?

A színészt a tragikus baleset után, még az éjjel, 1 óra körül eszméletlen állapotban szállították a wilmingtoni kórházba, ahol a hat órás életmentő műtét ellenére délután 1 óra 3 perckor meghalt.

érdekes érdekesség megmagyarázhatatlan bizarr történelem


Megtekintések száma: 40221





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet