Borul a bili: magömlés és gyermekek molesztálása az egyházban: gyerekek ezrei lehettek az áldozatok a leleplező film szerint!

2022. augusztus 26., péntek




A "Ne mondd el senkinek" című tényfeltáró film most felkavarta az állóvizet megint csak az egyház körül.

Ez esetben azonban kifejezetten a lengyel gyermekmolesztáló lelkészekre és papi közösségekre élezték ki az egészet.

A Youtube-on szabadon megnézhető film (angol felirat van, magyar még nincs) öt nap alatt 17 millió megtekintést ért el – elképesztő szám és ennél is nagyobb hatás egy teljes egészében közösségi finanszírozásból forgatott, kizárólag online terjesztett, még egyetlen tévécsatornán sem vetített egész estés dokumentumfilmtől.

Borzalmas dolgok derülnek ki a filmből.

Többek között körvonalazódik egy több száz tagot számláló papokból, lelkészekből álló hálózat, mely folyamatosan gyermekeket zaklathatott.

A rendező Sekielski fivérek, Tomasz és Marek több esetet is bemutatnak a 120 perc alatt, rejtett kamerás felvételeken szembesítik az egyházi zaklatókat áldozataikkal, idős papokat az általuk bántalmazott hajdani gyerekekkel. Az egyház vezetése nem kívánt élni a szereplés jogával, a szombati bemutató óta azonban folyamatos beszédtéma lett az, amiről eddig többnyire hallgattak.

Nem bűn, ha nincs magömlés – mondta az atya, majd a 12-13 év körüli fiút arra kényszerítette, hogy szájjal szerezzen neki örömet...

Ilyen és ehhez hasonló megbotránkoztató részletekről számol be a dokumentumfilm.

Amikor Cybula atyát rejtett kamerával felszerelve meglátogatta egykori áldozata, hogy kérdőre vonja, az idős pap zavartan reagált: „Csak móka volt... hisz te is nevettél... hogy mondjam, volt egy étvágyad és egy szerénységed”

– mondta, de nem tagadott.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika botrány


Megtekintések száma: 225250





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet