Borzalmas: brutális hatású vírus terjedhet át állatokról az emberre! Kutatók kiadták a riasztást!

2018. június 6., szerda




Már az Egészségügyi Világszervezet is felfigyelt rá. Szerintük elég egyetlen plusz mutáció, és pusztító kataklizmát robbanthat ki!

Olyan veszéylre figyelmeztetnek a tudósok és szakemberek, amire már a járványügyi kutatók is felfigyeltek.

Ráadásul teljes mértékben valósnak tartják a veszélyt. Az egész egy nemrég végbement kutatás eredményein és váratlan megfigyelésein alapul.

Eszerint a vírus már most veszélyes, ráadásul elég egy újabb mutáció pluszban, ami már egy gyorsan terjedő akár halálos kórrá változtathatja a most sem épp veszélytelen vírust.

A betegség a kutyákról - és akár más állatokról - terjedhet át az emberre.

Ezért ki is adták a riasztást és figyelmeztetést, a kutyatartóknak, de még a gazdiknak is figyelniük kell majd az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Korábban is vizsgáltak már kutyákban élő influenza-vírusokat, újdonság viszont, hogy ezek a vírusok átalakulnak, egymással is kapcsolódnak, és fennáll a lehetősége annak, hogy olyan módon mutálódnak, ami által akár az emberekre is átterjedhetnek.

A kutatást vezető Adolfo Garcia-Sastre szerint ez nagyon emlékeztet arra, ami a sertések esetében történt - 10 évvel a H1N1-járvány kitörése előtt. Garcia-Sastre arra is emlékeztet, hogy 2009-ben mindenki a madarakat figyelte a néhány évvel korábban kitört madárinfluenza miatt, és aztán a sertések között tört ki a járvány.

A kutatók olyan kutyák esetében fedezték fel a mutációkat, akiket légzési problémákkal vittek el állatorvoshoz. 

Korábbi kutatások csak olyan kínai telepeken fedeztek fel influenza pandémiával fenyegető vírusokat, ahol kutyákat húsuk miatt tenyésztenek. Garcia-Sastre szerint az, hogy már háziállatokban is megjelentek ezek a potens vírusok, felveti annak kockázatát, hogy a mutáción átesett vírusok akár emberekre is átterjedjenek. 

A WHO is felfigyelt az eseményekre.

ja a vírus mutálódik, világjárványt is okoz, mivel rengeteg háztartásban és családban van kutyus.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 8949





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet