Borzalmas dolgot hoztak magukkal az antibiotikumok, ami az egész világot fenyegeti

2023. január 15., vasárnap




A TE, vagy mindenki más életét rövidítik meg - ezt igazolta most a tudomány! Mutatjuk, hogyan!

Egy drámai bejelentés keretében tették közzé azokat az eredményeket, melyek lesújtó véleménnyel vannak az antibiotikumokról.

Az adatokat a brit statisztikai hivatal tette közzé, és ezen ámul, vagy inkább szörnyülködik a világ.

Kiderült ugyanis valami az antibiotikumokról, ami mára már igazolt tényként kell, hogy kezelendő legyen, ugyanis az ember vesztét okozhatja.

A jelentésből kiderült, hogy a várható életkilátásokat azért csökkentették, mert az antibiotikum rezisztencia a túlhasználat miatt olyan mértékű, hogy az már számszerűsíthetően, össztársadalmi szinten rontja az életesélyeket.

Vagyis az átlagosan várható élettartam elkezdett csökkenni a túlzott antibiotikum használat miatt.

Ez világszerte probléma, ugyanis az orvosok sokszor legelső megoldásként szinte mindenre ezt írják fel, ha beteg az ember - állítja számos nemzetközi felmérés.

Még leírni is abszurd a tényszerű megállapításokat:

"A most megszülető gyermekek rövidebb ideig fognak élni, mint amire korábban lehetett számítani."

2010-ben még 83,7, most azonban már csak 82,9 átlagévvel számolnak egy most születő kislánynál, és a fiúknál is hasonló a helyzet. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben a mainál rövidebb ideig fognak élni az emberek.

Orvoskutatók, szakértők és a világ egészségügyi intézményei folyamatosan próbálják napirenden tartani azt a problémát, hogy a fejlett világ túl sok antibiotikumot fogyaszt.

Sok helyen vírusos eredetű betegségekre is felírnak antibiotikumokat, feleslegesen ragaszkodnak a teljes idejű kúrákhoz, a túlhasználat miatt nő a kórokozók ellenálló képessége.

Ez nem csak oda fog vezetni, hogy rengeteg szuperbaktérium alakul majd ki, hanem oda is elvezet, hogy ezek mutálódva egy hatalmas világjárványban csúcsosodnak ki, így megtizedelve az emberi populációt a nem is túl távoli jövőben.

Nagy probléma az is, hogy az élelmiszeripari állatokat is folyamatosan antibiotikumozzák, emiatt ezek származékai belekerülnek a testünkbe.

A WHO a jelenséget a globális egészség szempontjából az egyik fő kockázatnak tekinti. Éppen ebben a hónapban szólították fel az élelmiszeripar döntéshozóit és a gazdálkodókat, hogy álljanak le az egészséges állatok gyógyszerezésével.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány kataklizma veszély antibiotikumok szuperbaktéiumok


Megtekintések száma: 264452





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet