Borzalmas jövőkép rajzolódik ki az időjárással kapcsolatban: a közeljövőn a meteorológusok is elképetek.

2017. augusztus 27., vasárnap




Ezt a brutális jövőt várhatjuk az elkövetkező évektől, évtizedektől.

A legtöbb meteorológus elképedt, és egyetért azzal a modellel, mely nemrég látott napvilágot arról, mi várható az időjárásban az elkövetkező néhány évtizedeben-

Az augusztusi hőhullám a legmagasabban tetőzött második hőhullám volt. Lakatos Mónika az InfóRádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a globális felmelegedési folyamatok miatt az évszázad végére akár egy egész hónapon keresztül is tarthat egy-egy hőhullám.

„Az augusztus eleji hőhullám különlegessége volt, hogy nemcsak kisebb területen volt, hanem Dél-Spanyolországtól egészen a Kaukázusig, Lengyelország déli területéig tartott, hatalmas területen alakult ki a hőhullám” – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Ez egyértelműen a jövő bizarr, egyre melegedő éghajlatának egyfajta jellemvonása.

„A mi térségünkre is a melegedés jellemző: a magas hőmérséklettel összefüggő szélsőségek gyakoribbakká váltak a megfigyeléseken, és a jövőben is ez várható”

Hogy milyen éghajlatra számíthat hazánk, az sok tényezőtől, függ, de az ma már elfogadott tény, hogy hazán és a Kárpát-medence elkezdett elsivatagosodni.

Vagyis ez azt jelenti, hogy néhány évtizeden belül akár egy egybefüggően homokos-sivatagos tájjá változhat minden.

Vészjósló jövő, az már egyszer biztos, de a meteorológusok szerint nem az a kérdés, hogy bekövetkezik-e, hanem az, hogy mikor.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség klímaváltozás időjárás felmelegedés


Megtekintések száma: 76684





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet