Borzalmas: mérget eszünk minden nap, az EU vezetése mégis csak az időt húzza!

2018. február 26., hétfő




Az EU fennállásának egyik legnagyobb egészségügyi botránya...

Nagyon kevesen tudnak róla, hogy óriási veszélynek teszik ki magukat minden egyes nap. Olyan erősen mérgező élelmiszerek jutnak a boltok polcaira, majd az emberi szervezetbe, amik komoly kockázatot jelentenek, nem csak a daganatos megbetegedések, de egyéb kórképek tekintetébe is.

Az Európai Unió pedig nem megoldani akarja a problémát, csak folyamatos húzni az időt, vagyis sokak szerint eleve az élelmiszeripari és mezőgazdasági konszerneknek kedvez.

Hihetetlen mennyiségű kadmium jut a mezőgazdasági növényekbe, ez az anyag pedig erősen rákkeltő, a káros egészségügyi hatásait már sikerrel bizonyították, mégsem történt semmi.

Feltehetően azért, mert túlságosan nagy pénzek forognak itt kockák... és félnek, hogy megégetik a nagyhatalmú vállalatok "kezét".

A kadmiumot mindannyian megesszük, és ettük eddig is, mivel rengetegt ételben, zödlségben és gyümölcsben kimutatható, igaz, kis mértékben ugyan, de ezek halmozódnak a szervezetben.

Az Európa-szerte használt műtrágyákból jut zöldségbe, gyümölcsbe, gabonába: becslések szerint a táplálékkal szervezetünkbe jutó kadmium 75 százaléka növényi eredetű. Csökkenteni csak úgy tudjuk, ha bio terméket veszünk vagy magunk termelünk műtrágya nélkül.

Hosszú évek után az Európai Unió végre úgy döntött, fokozatosan szigorodó határértéket állapít meg a műtrágyák kadmiumtartalmára. A rossz hír pedig, miszerint az átmenet 12 év lesz, magyarul 2030-ig etetik még velünk a nehézfémet.

Ez egy óriási botrány, mert sok szakember és kutató szerint ezzel az EU akarva-akaratlanul is azt ismeri el, hogy a nagyvállalatok sokkal fontosabbak, mint Európa-szerte több millió ember egészsége és élete.

A kadmiumot ugyanis azonnal ki kellene vonni, és lehetőség is lenne rá. A "baj" csak az, hogy ebbe a nagy megavállalatok belerokkannának.

Hadd ne sajnáljuk meg szegényeket!

Tehát a helyzet tényleg az, hogy a kadmium nevű nehézfémet cska 12 év múlva vezetik ki, holott nyilvánvalóvá vált mára, hogy

  • rákkeltő
  • máj és vesekárosodást okoz
  • hormonális elváltozásokat eredményez
  • kóros mennyiségű cinkhiányt okoz

Ráadásul - itt jön a legdurvább tény - a 12 év elteltével sem szabadulnánk meg teljesen a kadmiumtól.

Az Európai Parlament korábban megszavazta a 20 mg/kg felső határ bevezetését, ám a Tanács az Európai Bizottság gyengébb javaslatát támogatja, miszerint: a kezdeti határérték 60 mg/kg lenne, majd 12 év alatt fokozatosan vinnék le 40, végül 20 mg/kg-ra...

OSZD MEG másokkal is!

életmód élelmiszeripar botrány felháborító egsészség


Megtekintések száma: 84968





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet