Borzasztó dolog derült ki a B6 és B12 vitaminokról! Ha ezt tudod, lehet, hogy nem szedsz többé!

2017. augusztus 24., csütörtök




Ha ez igaz, ezek után mit gondoljunk az egyes vitaminkészítményekről?

Fontos leszögezni, hogy nem arra buzdítunk, hogy szedj kevesebb vitamint, ahogyan a kutatás célja és eredménye sem ez volt, és senki sem kívánja ezt sugallni.

Ugyanakkor fel kell hívnunk a veszélyt egy olyan dologra, amit most tudományosan is bizonyítottak. Egyelőre még nem tiszták az összefüggések, de óriási baj van egyes vitaminok körül, mely összefüggésben van a rákos megbetegedésekkel is.

Egy augusztus 22-én publikált kutatás rendkívül borús képet fest az étrend-kiegészítőkről, ugyanis kimutatta, hogy kapcsolat van a B6 és B12 tartalmú étrendkiegészítők és a tüdőrák kockázata között.

A kapcsolat méghozzá igen nagy, statisztikai véletlennel nem magyarázható, tehát a kapcsolat tudományosan bizonyítottan létezik és fennáll a két dolog között!

A kutatás 77 ezer 50 és 76 éves kor közötti dohányzó férfin végezték el, és 10 éven át figyelték az alanyokat. A kutatók pedig azt látták, hogy azoknál, akik nagy dózisú B6 és/vagy B12 tartalmú étrend-kiegészítőket szednek, háromszor akkora eséllyel fejlődik ki tüdőrák, mint azoknál, akik szintén dohányoznak ugyan, de nem szednek ilyen étrend-kiegészítőt.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy a kutatásban részt vett férfiak eleve idősebbek voltak, ami bizony tényezőnek számíthat.

Az egyelőre nem tiszta a tudósok számára sem, hogy miért a férfiaknál növekedik meg nagymértékben a rákos megbetegedések kockázata a vitamin kiegészítők fogyasztásának hatására.

Ezeket a kiegészítőket nagyon sok ember szedi világszerte, nagyrészt a fáradékonyság, koncentrációs zavarok kiküszöbölése érdekében.

Sokak szerint arról van szó, hogy ezen szintetikusan előállíott szerek, melyeket a gyógyszeripari érdekeltségű cégek forgalmaznak, egyszerűen nem valók emberi fogyasztásra.

"Ki tudja, milyen régóta tudnak erről, és csak most szólnak. Ez is egy független kutatás miatt van. Valójában csak a profit érdekelte őket, mint mindig." - állítja egy orvos, aki szerint az egész nem szól másról mint a gyógyszeripar és a táplálékkiegészítők iparának összefonódásáról.

Az emberek egyre tudatosabbak, ezért a gyógyszerek helyett "vitaminokat" szednek, ezek egy jó része azonban mesterséges, azaz szintetikusan előállított, más extra adalékokkal pótolva, ugyanúgy visszavezethetők a gyógyszeripari konszernekhez.

Vagyis míg egészséget remélünk ezektől a szerektől, valójában csak halált hoznak...

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák feltáró egészség megelőzés gyógyszeripar


Megtekintések száma: 41910





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet