Bréking: Új Nekropoliszt fedeztek fel Egyiptomban: itt rejtőzhet a válasz a legnagyobb rejtélyekre?

2017. augusztus 17., csütörtök




Óriási felfedezést tettek nemrég a régészek. Olyan dolgot találtak ugyanis, ami Egyiptom legnagyobb ősi rejtélyeire is fényt deríthet.

A Kairótól délre, a Nílus völgyében lévő Minya közelében feltárt szarkofágok és anyagedény-töredékek arra utalnak, hogy a terület egykor hatalmas nekropolisz lehetett.

A sírok egyike egy sziklába vájt síraknát rejt és egy kamrához vezet, amelyben két nő és két férfi szarkofágját találták meg. Egy másik sírban két kamrát tártak fel, amelyek egyike hat síraknát rejt, köztük van egy gyermek számára készített is. 

A harmadik sír ásatási munkálatai még folynak.

Annyi már bizonyos, hogy a Ptolemaiosz-dinasztia idejéből vannak a sírok.

Sok régész és kutató úgy véli hogy a felfedezés óriási jelentőségű, és rengeteg korábbi rejtélyre adhat választ Egyiptommal kapcsolatban.

Egyesek szerint a sírok olyan ősi fáraókat, vagy fontos, köztiszteletnek álló személyeket rejthetnek, akiket már régóta keresnek, és akikre a feljegyzéseken kívül eddig nem volt semmilyen fizikai bizonyíték.

Az egyiptomiakkal, főleg temekezeési szokásaikkal kapcsolatban mindig isn rengeteg elmélet és különféle rejtély volt a köztudatban.

Sokan nem értik a mai napig, miért pont piramisokat emeltek hősi halottaiknak, a fáraóknak. Persze a magyarázat ismert: a csillagászatilag szinte tökéletesen tájolt monumentális építményekben a fáraók, uralkodók lelke végre megpihenhetett, és könnyen találta magának utat a túlvilágba.

Korábban is találtak számos múmiát a terület közelében, de nem gondolták, hogy nekropolisz lehet...

De vajon mit tudtak pontosan az egyiptomiak erről a világról?

És hogyan alakult ki náluk pontosan a túlvilágról alkotott kép? Talán többek között ezen kérdésekre is választ kaphatunk a most előkerült nekropolosz feltárása során.

tudomány rejtély rejtélyek történelem egyiptom


Megtekintések száma: 58831





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet