Brutális hőhullám jön: 60 éve nem volt olyan meleg, mint amilyen most lehet!

2018. július 29., vasárnap
A meteorológusok figyelmeztettek!

Európában az utóbbi hetekben elképesztő forróság tombol. Nagy-Britanniában utoljára 1961-ben tapasztaltak a mostanihoz hasonló szárazságot és meleget, Görögországban pedig már legalább 82 áldozata van a hőségben kialakult tűzvésznek.

Az elmúlt időszakban sok klímakutató kezdett el foglalkozni a kérdéssel, hogy mekkora szerepe is van az éghajlat-változásnak a kánikulában. 

Hogy kiderítsék, szakértők egy csoportja Finnországban, Dániában, Írországban, Hollandiában, Norvégiában és Svédországban található mérőállomások adatait használta fel.

Úgy tűnik ráadásul, hogy a hazai időjárás is brutálisra fog sikeredni hamarosan, és még a közeljövőben is.

Olyan hőség lesz, amiben már dolgozni sem lehet – óriási károkat okoz majd

Köztudott, hogy extrém hőségben lehetetlen ugyanannyit dolgozni, min más normális környezeti viszonyok között, ezért nagy a veszélye annak, hogy a globális felmelegedésnek köszönhetően nagyon komolyan visszaeshet a termelékenység.

Természetesen könnyebben alkalmazkodhatnak a változásokhoz a gazdagabb országok, pedig javarészt épp ők a felelősök a globális felmelegedésért, de a szegényebb országok igencsak nagyot bukhatnak.

2030-ig 2 billió dolláros kárt okoz majd, egy ENSZ-kutatás szerint a világ gazdaságainak a globális felmelegedés. 

Szinte emberi ésszel felfoghatatlan az összeg, az sem segít, ha átváltjuk forintra: 569 ezer milliárd forintot tesz ki 14 év alatt az üvegház hatás. 

Ez nagyjából annyi, amennyi GDP-t ebben az időszakban mindenestől megtermel majd Magyarország.

A globális felmelegedés a Földön eközben újabb mérföldkőhöz érkezett nemrég : 

május 23-án a Déli-sarkon a történelemben először mértek küszöbérték feletti légköri szén-dioxid-szintet.

És még nem is beszéltünk öko-menekültekből álló hullámról, amely Európát fenyegeti. A Közel-Kelet és Észak-Afrika lakói egy új tanulmány szerint hamarosan tömegesen kényszerülnek elhagyni szülőföldjüket az elviselhetetlenné váló hőség és kiszáradás miatt.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes időjárás hőhullám előrejelzés


Megtekintések száma: 32729

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet