Brutális időjárási anomália érkezik: 30 fokot emelkedik majd a hőmérséklet!

2018. december 4., kedd




Erre mindenki készüljön fel, komoly egészségügyi megterheléssel jár a megbolonduló idő!

Egymás sarkát tapossák a frontok, eső, szél, köd jellemzi a hetet, és a -16 fokból egy csapásra plusz 13 lesz. Sokan fogunk szenvedni az újabb hullámvasúton.

Múlt héten észak felől hideg légtömegek törtek a Kárpát-medencébe, sok helyen havazott, a napi csúcshőmérsékletek is több helyen maradtak fagypont alatt. December elsején pedig a legkeményebb hazai teleket idéző mínusz 15-16 Celsius-fokra ébredtek Északkelet-Magyarország lakói.

November 27-én itt a 24.hu-n erős felmelegedést ígértünk e hét elejére, ami vasárnap el is kezdődött, holnapra pedig eléri maximumát:

kedden már 8-13 fokot mérhetünk, magyarán országos viszonylatban alig három nap alatt csaknem 30 fokot enyhül a hőmérséklet.

Csak a meleg biztos

Nyilvánvalóan nem egy adott ponton, most a délnyugati megyékben lesz majd a legmelegebb, akkor is óriási változás ez ilyen rövid idő alatt egy Magyarországnyi kis területen.

„Megfagyni” nem fogunk a héten, de ennél több pozitív információval nem szolgálhatunk.

Egymást érik majd a frontok, a hétfői meleg után kedden már egy feloszlóban lévő hidegfront érkezik, csütörtökön megint meleg, pénteken pedig kettős front éri el térségünket.

Az Atlanti-óceán felől érkező frontok esetén a hideg sem hoz lehűlést, alapvetően változékony idő lesz a héten sok felhővel, széllel és esővel, helyenként pedig időről-időre kisüt majd a Nap

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

OSZD MEG másokkal is!

időjárás figyelmeztetés felhívás előrejelzés


Megtekintések száma: 16035





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet