Brutális időjárási anomáliák várhatók: 10 fokos hőmérséklet különbség is lehet!

2018. szeptember 4., kedd




Nem akármilyen időjárás fog lecsapni ránk: ezek a szélsőségek egyre gyakoribbak lesznek a szakemberek szerint!

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk: sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal – szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között valószínű. 

A tartósan csapadékos északnyugaton 18, az északkeleti határnál pedig akár 27 fok is lehet.

A szakemberek azt mondják, hogy egyre több lesz a kifejezetten szélsőségesnek számító időjárás a jövő nyáron is és még idén télen is.

Ezekhez alapjáraton kell hozzászoknunk a globális éghajlat teljes változása, mondhatni megbolondulása miatt...

Szerdán már több lesz a napsütés, de még több helyen előfordulhat kisebb eső, főként északkeleten zápor, zivatar. A Dunántúlon, és délután északkeleten is feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 23-28 fokra készülhetünk.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, helyenként még záporok, zivatarok kialakulhatnak. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Nappal 23-29 fokig melegszik a levegő.

Pénteken hosszabb napos időszakokra készülhetünk, de kisebb záporok, zivatarok elszórtan kialakulhatnak. Nyugaton élénk lehet a délies szél, délután 24-30 fok várható. Szombaton nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen készülhetünk záporra, zivatarra. A maximumok 23-30 fok között alakulnak.

OSZD MEG másokkal is!

időjárás előrejelzés szélsőséges időjárás


Megtekintések száma: 31235





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet