Brutális meleg: a világon mért melegrekord is megdőlhet a hétvégén!

2018. augusztus 3., péntek




Akár 48 fok is lehet az előrejelzések szerint! Magyarország első számú meteorológusa is megszólalt!

Olyan brutális és szélsőséges időjárási anomáliák vannak a jövőre előrevetítve amikre nem vagyunk még felkészülve.

Az idei nyár nagyon meleg volt, a jövőre várható pedig ennél is melegebb lesz.

Dél- és Nyugat-Európa nagy részén tombolni fog a hőség a hétvégén, Spanyolországban pedig az előrejelzések szerint akár a 48 fokos kontinensrekord is megdőlhet, írja a Guardian.

Ezt egyelőre egy 1977-es athéni nyár tartja…

Hazánkban azért szerencsére némiképpen túlélhetőbb lesz az idő, bár nem sokkal!

A meteorológus szerint folyatatódik a kánikula, egyelőre még nem látni a nagy hőség végét, és az arra érzékenyeket megviseli, hogy az éjszakai hőmérséklet sem süllyed 20 fok alá.

Az is kiderült, hogy mi igaz a portugáliai 50 Celsius-fokról, valamint, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

A figyelmeztető előrejelzések térképe alapján itt Budapesten van már némi remény a túlélésre, Pest megye és a főváros már kívül esik azon a 11 megyén, ahol felhőszakadások miatt adtak ki figyelmeztető előrejelzést.

A hőségriadós figyelmeztetésen azonban nem tud kívül esni semmi, az az egész országra kiterjed. A riasztás citromsárga fokozatú, vagyis a napi középhőmérséklet a 25 fokot haladja majd meg országszerte.

Az északkelet felől érkező stabilabb léghullámok ugyanakkor a forróságot stabilizálják majd, a hétvégén tőről metszett kánikula lesz 30-34 fokos csúcshőmérsékletekkel, árnyékban. Szombatra és vasárnapra nem ígérnek direktbe záporokat - bár azok kialakulására ilyen időjárási körülmények között mindig van esély. Nagy felhőszakadásokra így igazán már csak a jövő héten számíthatunk.

érdekes hihetetlen durva klímaváltozás időjárás


Megtekintések száma: 55638





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet