Brutális: rengeteg delfint ölnek meg világszerte: mikor állítjuk meg a vérengzést?!

2018. július 31., kedd




Jobb, ha ezeket a képeket nem nézed meg... CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLJUK! Hogy tehet az ember ilyet?

Az Animal Welfare Institute, a Whale and Dolphin Conservation és a Pro Wildlife állatvédő szervezetek közös jelentésük elkészítéséhez több mint 300 tudományos tanulmányt, valamint szemtanúk és újságok beszámolóit értékelték ki.

A vadászat növekedése több okra vezethető vissza: a delfinek húsát a szegényebb országokban egyre gyakrabban fogyasztják, holott szervezetükben felhalmozódhatnak káros anyagok. 

Gyakran használják húsukat csalinak olyan halak esetében, amelyek a túlhalászás miatt ritkán foghatók.

A legtöbb állatot megölő országok listáján a Taidzsi kikötőváros öblében zajló véres mészárlás miatt a figyelem és a kritika középpontjába került Japán csupán a 10. helyen áll. 

Itt 2000 óta erősen visszaesett a delfinvadászat: 18 300 példányról 2300 megölt példányra.

A listavezető országok Peru évi 15 ezer és Nigéria 10 ezer megölt állattal. Több ezer delfin és bálna esik vadászok áldozatául Brazíliában, Venezuelában, Madagaszkáron, Indiában, Dél-Koreában és Malajziában. Még Olaszországban és Törökországban is találtak példát ilyen esetekre az állatvédő szervezetek.

Nemcsak a megölt állatok száma elrettentő, hanem a mészárlás módja is. 

Az állatokat szigonnyal meglövik, hajókkal és hálókkal körbekerítik, majd dárdával, macsétával, lőfegyverrel, késsel, horoggal vagy dinamittal megölik.

A szeletelt delfinhús gyakran kerül horogra. 

A halászok ezzel vadásznak drága halfajokra, például cápára, tonhalra vagy a Piracatinga nevű harcsaszerű fajra az Amazonasban. Itt a veszélyeztetett édesvízi delfinekre is vadásznak, mert nagyon zsírosak, ezért remek csali válik húsukból.

Sok országban a cápahalászat a legnagyobb motiváció a delfinek megölésére.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen szomorú megható


Megtekintések száma: 20018





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet