Brutálisan látványos videó arról, hogy milyen kis porszemek vagyunk a világegyetemben!

2016. augusztus 7., vasárnap




Soha ilyen látványos animáció nem készült még arról, hogy milyen parányi részei vagyunk a nagy egésznek az univerzumban. Lélegzetelállító videó arról, hogy mekkora is a Föld a világegyetemben, és mekkora a világegyetem maga, egészen a multiverzumokig.

Az Augusztus elején közzétett animáció szerényen szólva is grandiózus. Az embert már egy irodai székben is szinte összeroppantja, ahogy feltárulnak előtte a kozmosz dimenziói.

A skála a 3500 kilométer átmérőjű Holddal kezdődik, innen lépésenként jutunk el a közel 13 ezer kilométer átmérőjű Földig, majd sorra jönnek a nagyobb bolygók és csillagok.

Ahogy haladunk, egyre elképesztőbb méretek jelennek meg. Jupiter 150 ezer kilométer, Nap 1 millió 400 ezer kilométer, míg az UY Scuti vörös szuperóriás már 2,5 milliárd kilométer átmérőjű.

Ezután már ésszel felfoghatatlan távolságok, fénynapok és fényévek következnek, amiket minden túlzás nélkül könnyebb kimondani, mint elképzelni.

Több százmilliárd csillag van a galaxisunkban, többségük körül legalább egy bolygó kering. A tejút központját a Nap 200 millió év alatt kerüli meg.

Az animáció még a multiverzumok világába is betekintést nyújt a videó végén. Igazán csak ekkor ér minket a döbbenet, hogy mekkora elemei is vagyunk a világmindenségnek.

A videó kapcsán még az is felmerülhet az emberben, hogy talán az egész világ, a hatalmas "buborék" melyben élünk, egyetlen sejt egy parányi része egy másik világban.

Hogy így van-e, azt senki sem tudja. Ahogyan azt sem, hogy az ismert világ határán túl van-e valami, és ha van, akkor mi az.

Csak azt tudjuk, hogy rengeteget kell még tanulnunk arról, hogy hol a helyünk az univerzumban...

hihetetlen látványos video gyönyörű animáció


Megtekintések száma: 75156





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet