Csodálatos felvételek a globális felmelegedés fő felelőseiről

2017. február 16., csütörtök




Ez a megütközően ellentmondásos felvétel egyszerre csodálatos, és nyugtalanító.

A felvétel mindenkit zavarba hoz, aki egy kicsit is a szívén viseli a globális felmelegedés kérdését, és szeretne tenni a bolygónk jövőjéért.

Arról van ugyanis szó, hogy egy zseniális drónfelvételt készítettek azokról a hatalmas kéményekről, melyek a globális felmelegedés, és a környezetszennyezés szimbólumává váltak az évek során.

Tényleg nagyon magasak, és a drónfelvétel során még bele is repülünk az egyikbe, ahol odabenn félelmetes sötétség fogad. Ezek a kémény monstrumok a nap 24 órájában pöfékelik több gyártelepen is az évi több százezer tonnányi szén-dioxidot, és egyéb káros anyagot.

Ezzel pedig szép lassan teljesen tönkreteszik nem csak a bolygónk légkörét, hanem a globális klímát, és ezen keresztül az élővilágot is.

A szennyezett levegőben könnyebb megbetegedni, a növények sem fejlődnek szépen. A szennyezett levegő a lehulló csapadékot is mérgezheti.

Ha a gyárfüst vagy az autók kipufogó füstje keveredik a csapadékkal, az esőcseppekkel, akkor megmérgezik azt. Ilyenkor hull a savas eső. A leesett esőcsepp ártalmas a talajra, az élővilágra, de még az épületeket is rongálja.

A felvételeken pedig nem tűnnek veszélyesnek, sőt, még van is az egészben valami megfoghatatlan szépség. Mint egy fekete özvegy gyönyörű délibábja, mielőtt megejti a halálos csípést.

tudomány érdekes video érdekesség légszennyezés


Megtekintések száma: 36484





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet