Csodálatos Földünk az űrből

2016. november 18., péntek




Ilyen csodálatosnak még soha nem láttad a Földünket, mint ezen a bámulatos videón, melyet a Nemzetközi Űrállomásról készítettek!

Az űrből nézve minden más. Sokkal gyönyörűbb, és sokkal színesebb is. Ez azért is van, mert az űrben jóval kevesebb inger éri a megfigyelőt, így az a kevés élő, és színes dolog jobban megragadja a figyelmet.

Amikor ezt a csodálatos bolygót szemléljük az űrből, ezen a zseniálisan gyönyörű felvételen, azon tűnődünk, vajon Isten csak ezt az egyetlen gyöngyszemet teremtette-e meg az élet bölcsőjének, vagy valahol vannak más, hozzánk hasonló világok is.

Érdekes belegondolni, hogy csak a mi galaxisunk 2 milliárd Földhöz hasonló exobolygót tartalmaz, ezek egy része pedig biztosan a lakható zónákon belül helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy számtalan hozzánk hasonló civilizáció élhet a Földünkhöz hasonlóm paradicsomban.

Az űrben a fénynek 8 perc 20 másodperc kell, hogy a napból a Földre érkezzen. Vagyis ha a nap kihunyna, 8 perc elteltével vennénk észre csak.

Földünk sok mindenben különleges. Például abban, hogy a naprendszerben itt található meg mindhárom formában a víz. Mára már egyes kutatók ezt ugyan vitatnák, de egyelőre még elmondhatjuk, hogy ebben a kivételes kiváltságban részesülnek a Földlakók.

Több naprendszerbéli bolygón sejtik azonban folyékony víz és vízgőz jelenlétét.

Hihetetlen, hogy mennyire összetett légköre van bolygónknak, és milyen csodálatos látványt nyújt, ahogy az űrállomásról lenézve az egymásba áramló felhőrendszereket, és az űr sötétjében világító városok összeolvadó fényeit bámuljuk.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes video érdekesség csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 19842





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet