Csodálatos videó Izlandról

2017. február 18., szombat




Elképesztő felvétel arról, hogy milyen csodálatos Izland. Ezekre a tájakra egyszer biztosan el kell majd látogatnod!

Tudtad, hogy Izland nem is annyira hideg, mint elsőre gondolnád? Bár valójában a jég és a hó országának is hívják többek között, ennek ellenére zöld, és színes vidékek tucatjait lehet megtalálni Izlandon az év bármely szakában.

Ebben az elképesztően hangulatos, és remek zeneválasztással készült videóban olyan élményben lehet részed, hogy valósággal borsózni fog a hátad.

A szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között terül el.

A szigeten 140 vulkán van, de a kráterek száma meghaladja az ezret. 26 vulkán – némelyik időszakosan – jelenleg is működik. Éppen ezért Izland az egyik legszebb, és egyben vulkáni aktivitásban leggazdagabb ország.

Talán éppen ez az évezredek óta tartó vulkáni formálódás az oka annak, hogy a hideg, és az északi fekvése ellenére nagyon változatos tájak találhatóak itt.

Izland alapvetően hideg szigetország. Volt itt már farkasordító hideg -38 Celsius fokkal, de azért időnként bekúszik a meleg az itt található vidékekre is.

Az eddigi abszolút melegrekord 1939. június 22-én született a déli tengerparton Teigarhorn gazdaság területén 30,5 Celsius fokkal. 

Egy biztos: kötelező lesz felírnod a bakancslistádra! Ha neked is tetszett a videó, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen video érdekesség természet hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 111214





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet