Cukormegvonással tesztelte magát: megdöbbentő dolgokat tapasztalt!

2017. augusztus 20., vasárnap




Bizarr tüneteket okozhat a cukormegvonás. Erről neked is TUDNOD kell!

Hitted volna, hogy a cukormegvonás az alapvető idegállapot fokozódása mellett számtalan bizarr, már-már rejtélyes tünetet képes okozni?

pedig mindez bizonyítható, ráadásul nemrég egy egyetemista saját magán tapasztalta meg a "borzalmakat". Arról van szó, hogy Andrew le akarta tesztelni, pontosan mivel is jár elméje és szervezete számára a teljes cukomegvonás.

A végzős egyetemista egyszerűen fogta magát, és felhagyott a cukorfogyasztással. Egy kijelölt naptól kezdve egyetlen grammot sem fogyasztott belőle, és figyelte, hogy mi is kezd lezajlani majd a szervezetében.

Cukorfüggőség? Bizonyítva!

A 40 napos böjt végére ő is belátta, hogy cukorfüggőség bizony létezik. Olyan dolgokat tapasztalt magán, mint a drogfüggők. Elég riasztó kijelentés, ráadásul ezt bárki utána csinálhatja, hogy kiderítse: tényleg így van!

"Az első néhány nap brutálisan nehéz. Olyan, mint a kábítószereseknek az elvonó. Azt vettem észre magamon, hogy a cukorhiány ellensúlyozása érdekében rengeteg szénhidrátot ettem" - mesélte megrökönyödve.

A cukorról régóta hangoztatják különféle egészségportálok, hogy úgy működik, mint a drog. Sokan fehér gyilkosként is szokták emlegetni, míg mások fehér méregnek hívják

A cukor és a drog egy halmazba került bizonyos értelemben, ugyanis mindkettő serkenti a dopamintermelést és felszabadítást, ami pedig köztudottan a jókedvünkért felelős vegyület. Ám egy idő után, a szervezet

pont úgy hozzászokik, akár a drogokhoz.

A cukor egy igazi ördögi spirálba keveri az embert. Akárcsak a drogál, egyre magasabb dózis kell a kívánt hatás eléréséhez, ami összességében cukorbetegség kialakulásához, elhízáshoz is vezethet.

"Meg lehet szokni a cukormentes életet, de a vágyódás szinte sosem múlik el" - állította Andrew.

Az is érdekes, és nagyon sokatmondó, hogy patkányokon elvégzett kísérletek igazolták, miszerint a cukormegvonásban szenvedő állatok nem csak sokkal impulzívabbak, de agresszívabbak voltak a társaiknál.

Sőt, egyes szélsőséges esetekben még reszkettek is, akárcsak egy drogelvonásnál, mint egyfajta tünet. A cukormegvonás tehát nagyságrendekben mérve hasonló tünetekkel jár, mintha a drogot vonnánk meg egy drogostól.

Hihetetlenül veszélyes "anyag", melyet mértéktelenül használunk, így rontva ezzel az egészségünket. Senki sem állítja, hogy nincs szüksége a szervezetnek cukorra, de azt igen, hogy ezt nagyon mértéktelenül kezeljük.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar cukor


Megtekintések száma: 113948





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet