​Dinoszaurusz ábrázolás Peruban: ezt magyarázza meg valaki!

2023. február 13., hétfő




Egy talány, amivel nem tudunk mit kezdeni – az embereket és a dinoszauruszokat évmilliók választották el egymástól… Vagy mégsem?

Korábbi civilizációk emlékei sorozat. Dinoszaurusz ábrázolás, a megosztott képen a Peruban (Dél-Amerikában) fellelt ún. icai vésett/fekete kövek egyike látható, a jelenet egy embert ábrázol, akit két dinoszaurusz fog közre.

ca egy város neve Peruban, az azonos nevű megye székhelye.

A leleteket „icai köveknek” hívják, mert a város környékén találták őket.

Körülbelül 11.000 ilyen vésett kőről van tudomásunk.

A köveken faragványok találhatók, sok kő közönséges, hétköznapi jeleneteket mutat be, néhány azonban dinoszauruszokkal szoros kapcsolatban álló embereket ábrázol.

Vannak jelenetek, ahol férfiak dinoszauruszokra vadásznak, dinoszauruszokon lovagolnak, vagy kötéllel a nyakukban vezetik őket, vagy gyermek kis dínóval játszik.

Egy talány, amivel nem tudunk mit kezdeni – az embereket és a dinoszauruszokat évmilliók választották el egymástól.

A kövekkel kapcsolatban számos dolog bizonyítja hogy valódiak, pl. a Sauropoda dinoszauruszok hátán tüskék láthatók az ábrázolásokon, a modern tudomány azonban 1992-ig nem tudta, hogy ezeknek a dinoszauruszoknak tüskék voltak a hátukon.

Az érdeklődőknek a Keresőt ajánljuk további információkért, még több képért a képkeresőt; kiegészítő információt, pontosítást örömmel fogadunk!🙂


Megtekintések száma: 106348





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet