Döbbenet! Egy kínai falu diákjai ilyen veszélyes sziklás hegyi úton jutnak el nap, mint nap az iskolába

2017. március 9., csütörtök




A legtöbbünket felnőttként is próbára tenne. Nézd meg a képeket!

Kína egyes vidékei igen kacifántosak, és az is előfordul, hogy nehéz eljutni egyes helyekre. Azt azonban nem gondolná az ember, hogy idehaza még viszonylag jó diákkora volt, ugyanis legalább kényelmesen el tudott jutni az iskolába.

Hiszen idehaza rendelkezésre áll a tömegközlekedés, így a diákok busszal, vidéken biciklivel, vagy a tehetősebbek autóval mentek minden reggel suliba, és mennek ma is.

Van azonban Kínában egy hely, ahol annyira sok a domb és a hegy, hogy a tömegközlekedés megszűnik, mintha kitörölték volna, vagy soha nem is lett volna.

Atuler egy nagyon kevés lélekszámú kicsiny, szecsuani falu, ahol elmondható, hogy még az Isten sem jár.

A településtől kétórányi útra található az iskola, ahova a diákoknak egy 800 méter magas sziklát megmászva kell eljutniuk. Mindezt kötéllétrákon és futónövények indáiba kapaszkodva.

Az út annyira veszélyes, hogy a tizenöt 6 éves korú kisgyereket mindig elkíséri egy-két önkéntes szülő a faluból.

Az iskolába vezető út igazán embert próbáló, ez a képekből is kiderül, de aki nem elégszik meg a képekkel, az nyugodtan tekintse meg a videót is.

Szinte fáradt lesz az ember, mire végignézni, miken mennek minden egyes nap keresztül a diákok, csak azért, hogy időben beérjenek - vagy beérjenek egyáltalán - az iskolába.

Amikor valahogyan beszivárgott a faluban élő szorgalmas, és igen lelkes diákok híre a médiába, akkor egy kínai magazin riporterei elkísérték egyik ilyen átlagos útjukra a gyerekeket.

Élőben tapasztalhatták meg, hogy elég egy rossz lépés, hogy az embert próbáló úton valaki a szakadékokba zuhanjon, vagy súlyos sérüléseket szenvedjen.

A mai diákok igazán példát vehetnének tőlük, az egyszer biztos!

hihetetlen hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 99621





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet