Döbbenet: ez a gép percek alatt foltozza be a kátyút! Hazánkban is megjelenhet!

2017. június 7., szerda
Egyetlen nap alatt egy közepes városnyi területen az összes kátyút képes lenne megszüntetni! Egyes becslések szerint fél év alatt néhány tucat ilyen rendbe tenné a teljes magyar úthálózatot!

Rengeteg autós rémálmai a kátyúk, melyek nem csak tönkre teszik az autókat, de súlyos baleseteket is képesek okozni, valamint bomlasztják az aszfalt szerkezetét.

Úgy tűnik, pár éven belül - vagy még hamarabb - vége lehet ennek a rémálomnak, és a következő generáció számára ismeretlen lesz a kátyú fogalma.

Ugyanis a Dashi Insaat nevű vállalat egy hihetetlennek tűnő szerkezeten dolgozik, mely félautomata módon, mindössze néhányperc alatt képes lesz a kátyúkat eltüntetni az utakról.

Az elgondolás rendkívül egyszerű: a teherautó beáll a kátyú elé, majd a kezelő megmutatja a gépnek, hol kell elvégezni a javítást, majd innentől kezdve a gép automatikusan befoltozza a kátyút.

A gép először körbe vágja az úthibát, majd összezúzza a vágáson belüli aszfalton. A törmeléket egy speciális "porszívón" keresztül szívja fel a gép. Ha az így keletkező lyuk alja egyenetlen lenne, a gép egy különleges keverékkel töltené fel az alsó réteget.

A gép abban forradalmi, hogy a kivágott alakzatnak megfelelő formájú, és méretű anyagot állít elő, és tölti ki vele a lyukat.

Ez rendkívül gyors, és alapjaiban véve nagyon költséghatékony.

blokk magas minőségű gránitból és kátrányból állna, így biztosítva a strapabíróságot. Miután a gép belehelyezte a lyukba a lapot, felhevíti a szélét, így az anyag a tágulás hatására a maradék lyukat is tökéletesen kitölti.

Ha a prototípusok is beválnak, és az éles tesztek során megfelelőek az eredmények, akkor a gépet gyártó vállalat szerint rövid időn belül elterjedhetnek, és akár még hazánkban is viszontláthatjuk a technológiát.

Ezzel pedig egyes becslések szerint akár fél év alatt rendbe lehetne tenni a teljes magyar úthálózatot!

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 75256

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet