Döbbenet: nézd meg, hol tart a holografikus technológia!

2017. június 26., hétfő




Hamarosan a hétköznapokban, a plázákban és üzletekben, valamint az utcán is találkozhatunk velük!

A háromdimenziós, holografikusan vetített, képernyő nélküli képek régóta kedvelt témája a sci-fi filmeknek, és közkedvelt szereplője volt a Star Wars filmeknek is.

Azonban végre hamarosan valósággá válhatnak, és beférkőzhetnek a hétköznapjainkba.

Ami azt illeti, vannak már helyek, ahol valósággá vált, ám széles körben még csak az elkövetkező években fognak elterjedni.

A nanotechnológia fejlődése azonban a holografikus vetített képek területén is meghozni látszik az áttörést.

Rendkívüli szerepe van ebben a grafénnek, amely már a rugalmas, hordozható képernyők területén letette névjegyét. Okostelefonokban más-más egyéb képernyőkön, köszönhetően az anyag lenyűgöző elektronikai és optikai tulajdonságainak, és nagy mechanikai szilárdságának.

Viszont a színes, lebegő, szintén grafén alapú 3D kijelző valami egészen más, mint az eddigiek.

Ez a fajta digitális, egyben holografikus lebegő képernyő forradalmasítani fogja a hétköznapokat, és a hétköznapok látványvilágát.

A működési elve sem túl bonyolult: a lebegő képernyő számos kisebb pixelből áll, amelyek a fénytörés segítségével jelenítik meg a közvetítendő információt. A technika lehetővé teszi a tárgyak élénk és természetes kivetítését, akár 52 fokban is.

A holografikus technológia mindenhol meg fog jelenni. holografikus eszközeink lesznek, karpereceink, okostelefonjaink, de még a főzőlap is holografikus technológiára fog részben épülni a jövő konyhájában.

Rengeteg hasznát fogja venni a technológia, és az emberek is. idővel az útmenti jelzőtáblák, és forgalomirányító lámpák is kicserélődhetnek holografikus elemekre.

Első körben azonban a látványosságuk miatt valószínűleg a plázákban, nagyobb üzletekben és a szórakoztatóiparban fogunk majd vele találkozni néhány éven belül.

Az alábbi videóban is egy ilyen holografikus láthatatlan vásznat láthatsz, működés közben.

Elképesztő, milyen világban fogunk élni, ahol a holnap technológiája már betoppan az előszobába.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány technológia technika hihetetlen az emberiség jövője hologram


Megtekintések száma: 238665





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet