Drábik János szerint Trianon nem végleges!

2018. március 5., hétfő




Szerinted létezik még járható út az ügyben, vagy csak vágyálmok kergetése, és múltban élés az egész? Egyesülhet-e még a Nagy Magyarország?

Sokan emlékeznek még Trianonra, ezt ugyanis aligha lehet elfelejteni.

Mondhatnánk azt is, hogy örökké él a magyarok szívében, függetlenül kortól, és minden mástól.

Az első világháború győztes nagyhatalmai, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor íratták alá a trianoni békeszerződést.

Kilencvenhét éve elkeseredés és tehetetlen düh járta át a magyarságot vallásra, társadalmi állásra és lakóhelyre való tekintet nélkül, egy emberként.

Egyesek szerint 100 év elteltével, azaz 2020-ban a trianoni békeszerződés hatályát vesztheti, bár erer semmiylen komolyabb jogalap nincs, mások nem tartják lehetetlennek azt, hogy egyszer lehet még Nagy Magyarország.

A békeszerződés szövege nem tartalmaz időkorlátot még titkos záradékban sem, vagyis az ott leírt rendelkezéseket, az “új határt” örök érvényűnek tekintette.

Sokan mondják, hogy az Egyesült Államok nem írta alá Trianont, mert annyira igazságtalannak tartotta. Ez nem telejsen igazí gy ebben a formában, de van benne igazság.

Amerikai diplomaták megfigyelőként még maradtak, de döntési jogkör nélkül. A párizsi amerikai nagykövet kormánya nevében alá is írta a trianoni szerződést, de azt a kongresszus már nem ratifikálta.

Drábik János beszélt arról, hogy mit lehetne kezdeni Trianonnal, a lenti videóban, amit az Álmos Király Akadémia keretében történt.

Szerinted Trianon revíziója lehetetlen cél?

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen magyarsag történelem magyraország trianon magyraok drábik jános


Megtekintések száma: 47669





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet