Durva! Kókuszdió méretű hajcsomót operáltak ki egy nőből!

2023. február 6., hétfő




A nő úgynevezett Rapunzel-szindrómában szenvedett, melynek következtében nagy mennyiségű haj került a gyomrába. Amikor már komoly panaszai voltak, kioperálták belőle. A látványt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Egy 38 éves nőből operálták ki az óriási, közel kókuszdió méretű hajgolyót, miután a nő különböző panaszokkal került be a kórházba.

Az egész úgy kezdődött, hogy nem volt étvágya, és alig néhány hét alatt hat kilót fogyott le, ami az eredeti súlyát tekintve drasztikus változás volt.

Különféle gyomorpanaszokkal is küzdött, és egyre többször fájlalta a pocakját. Az orvosok eleinte nem sejtettek komoly okot a panaszok mögött, azonban mikor néhány nappal később a nő már fejfájással és állandó hányással került be hozzájuk, azonnal kivizsgálták.

Észrevették, hogy a gyomra nagyon fel van puffadva, mintha tele lenne gázzal. A nő mindeközben még rosszabbul lett, ezért az azonnali operáció mellett döntöttek.

Amikor a nő gyomrát felnyitották, óriási döbbenet lett úrrá az orvosokon. A nő hasába ugyanis egy kókuszdió méretű hajcsomó volt beleragadva.

Később a nőt pszichológiailag is alaposan kivizsgálták, hogy rájöjjenek, hogy került ennyi haj a szervezetébe. Kiderült, hogy a 38 éves nő az úgynevezett Rapunzel-szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy a beteg kényszeresen eszi a saját haját.

A rendszeres hajfogyasztás miatt a haj nem tudott apránként kiürülni a szervezetben, és felgyúlt a gyomortartalomban, végül óriási csomóvá hízott.

Végül ez akkora méretű lett, hogy komoly tüneteket okozott nála, és az életét is veszélyeztette, ezért kellett megoperálni.

A nőt hat napos megfigyelésre küldték, és pszichiátert rendeltek mellé, hogy sikerrel küzdjön meg az egyébként rendkívül ritkán előforduló betegséggel.

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr durva


Megtekintések száma: 155455





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet