​Ebben az államban véget vetnek a Covid lezárásnak és a kötelező maszkviselésnek

2021. március 6., szombat




Egy bvakmerő poltiikus szembe egy az árral!

Texas kormányzója feloldotta az állam koronavírus járvány korlátozásainak nagy részét, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy a jövő héttől teljes kapacitással újra megnyíljanak, és elmondta a lakosoknak, hogy maszkokra már nincs szükség.

Greg Abbott kormányzó lépése a legbátrabb az Egyesült Államok állami vezetőinek intézkedései között a Covid-19 pandémiával szembeni szigorú korlátozások visszavonását illetően a vállalkozások és a lakosok számára.

"Itt az ideje, hogy Texas 100%-osan megnyíljon," - mondta Abbott egy keddi sajtóértekezleten.

A korlátozások teljes feloldása március 10-én lép hatályba, mondta.

"Túl sok kisvállalkozó küzd a számláinak kifizetésével," - mondta örömmel Abbott a helyi kereskedelmi kamarában tartott sajtótájékoztatón. "Ennek véget kell vetni."

"Az állami szabályok eltörlése nem szünteti meg a személyes felelősséget és a családtagjaik, barátaik és a közösségükben élő más emberek gondozását," - mondta Abbott. "Az embereknek és a vállalkozásoknak nincs szükségük arra, hogy az állam megmondja nekik, hogyan kell működniük."

A republikánus politikus elmondta, hogy tudja, hogy egyes tisztviselők attól tartanak, hogy az állam 100 százalékos megnyitása a Covid helyzet romlásához vezethet közösségükben. Azt mondja, hogy végrehajtási rendelete foglalkozik ezzel az aggodalommal.

"Ha a texasi 22 kórházi régió bármelyikében a Covid-kórházi ápolás hét egymást követő napon meghaladja a régió kórházi ágy kapacitásának 15 százalékát, akkor az adott régió megyei bírója a megyéjében alkalmazhatja a Covid-enyhítési stratégiákat," - mondta Abbott.

A döntés egy nappal azután történt, hogy a Betegségmegelőzési Központ (CDC) figyelmeztetett a megjelenő koronavírus változatokkal szembeni könnyelműségre.

A CDC és az egészségügyi tisztviselők továbbra is azt tanácsolják, hogy az emberek viseljenek maszkot, és kerüljék a tömegeket a vírus terjedésének csökkentése érdekében.

Joe Biden elnök keddi tájékoztatóján, aki januári hivatalba lépésekor kötelező maszkviselést vezetett be a szövetségi épületek számára, megismételte, hogy "most nincs itt az ideje az enyhítésnek".

Texasban, ahol 44000 ember hunyt el a Covid-19 miatt, átlagosan napi 5000 új esetet és 230 halálesetet jelentettek az elmúlt héten.


Megtekintések száma: 3616





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet