Edward Snowden kitálalt: az idegenek mindent titkosítanak

2019. február 18., hétfő




A feltörhetetlen titkosítás miatt nem vesszük földönkívüliek jeleit, mondta Edward Snowden volt amerikai kém, aki lebuktatta az Egyesült Államok megfigyelési programját.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha az univerzum hatalmas, és a lakható bolygók száma csak a mi galaxisunkon belül milliókban mérhető, akkor miért nem találkoztunk még földön kívüli civilizációkkal.

Ezt hívja a tudomány Fermi-paradoxonnak, Enrico Fermi olasz fizikus után.

Bár sokan sokféle választ adtak a paradoxonra (többek között a világegyetem nagy mérete miatti kommunikációs akadályokat), Edward Snowden, az amerikai titkosszolgálat volt alkalmazottja most egy teljesen szokatlan megközelítéssel állt elő egy asztrofizikával foglalkozó podcastadásban.

Snowden szerint a kiváló adattitkosítás állhat a mögött, hogy eddig nem fogtunk el egy idegen eredetű rádióadást sem. 

Pontosabban lehet, hogy fogtunk, csak összekevertük a kozmikus háttérzajjal, mert minden nagy civilizáció számára fontos lehet az adatvédelem.

“Ha vannak odakint idegenek, a kommunikációjuk alapból titkosított”

Edward Snowden nem kozmológus, és az idegenekről sem valószínű, hogy többet tud a világ legjobb kutatóinál.

Az információelrejtésről azonban tud egyet s mást: ő volt az a kém, aki néhány éve leleplezte az Egyesült Államok megfigyelési rendszerét, amelynek keretében az amerikai kormány a saját állampolgárait is lehallgatta, és külföldi politikusokat is.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: rejtélyekszigete

ufók idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 17872





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet