Egész Olaszországot lezárják: 12 fertőzött van már Magyarországon a hazai sajtó szerint

2020. március 10., kedd




Most a legjobb döntés otthon maradni...?

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: egész Olaszországot úgy fogják lezárni, mint a járvány egyik gócpontjának tartott északolasz Lombardia tartományt.

Conte szerint a döntésre azért volt szükség, hogy megvédjék Olaszország polgárait, és szerinte most a legjobb döntés otthon maradni. 

A miniszterelnök az MTI szerint elmondta, hogy az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. 

A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

Conte hozzátette, hogy a határozatot hétfőn írja alá, és kedden lép érvénybe.

Eközben hazánkban is tovább terjedt a vírus.

A SZENT LÁSZLÓ KÓRHÁZBAN MÁR NAPOK ÓTA KARANTÉNBAN LÉVŐ IRÁNI EGYETEMI HALLGATÓK KÖZÜL HÁROM ÚJABB ESETBEN DIAGNOSZTIZÁLTAK KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST

– jelentette kedd reggel a kormány koronavírussal foglalkozó tájékoztató oldala.

Az Index teljes cikke itt olvasható!

Mindhárman a Magyarországon elsőként diagnosztizált, a Semmelweis Egyetemre járó iráni diákkal állnak kapcsolatban, és így kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. 

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság arról is kikérdezi őket, hogy

AZ ELMÚLT KÉT HÉTBEN HOL ÉS KIKKEL ÁLLTAK SZOROS KAPCSOLATBAN.

Ahogy arról írtunk, az első koronavírusos iráni diák csoporttársai korábban hiába jelentkeztek önkéntes tesztre, elhajtották őket, mivel nem voltak lázasak

A most bejelentett esetekkel együtt hazánkban eddig összesen 12 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 3 magyar állampolgár (egy 70 éves beteg férfi és a felesége, továbbá a brit állampolgárságú beteg magyar felesége).

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4354





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet