Egy 14 éves haldokló lány, és a halál utáni élet reménye az egész világot megrázta

2023. június 6., kedd




Egy 14 éves, halálos beteg lány szembement apja végakaratával, amikor kiderült, hogy már nem sok van hátra neki. A lány egy napon talán elnyerheti az örök életet?

Nagy port kavart nemrég egy 14 éves lány esete, ami újra felkavarta a kriogenika körüli leülepedett állóvizet.

A Londonban élő lányról kiderült, hogy halálos beteg, és már csak hónapjai voltak hátra. Apja végakarata azonban teljesen más volt, mint a lány akarata.

A lány tudatosan élt, és nagyon okos volt, így rengeteget olvasott, és hallott az úgynevezett kriogenikai eljárásokról, melynek során a hozzá hasonló halálos betegséggel küzdő emberek egy utolsó reményt kapnak, hogy a jövőben talán meggyógyíthassák őket.

De miről is van szó pontosan?

A kriogenika kétélű fegyver, éppen ezért ennyire megosztó még ma is. Ha elterjed az eljárás, minden bizonnyal a gazdagabbak húznának belőle hasznot. Akinek sok pénze van, örökké élhet?

Bár a kirogenikával foglalkozó cégek folyamatosan hangoztatják, hogy nem csak a gazdagok kiváltsága lesz a halhatatlansággal játszani, be kell látnunk, a lakosság nincstelenebbik része - és ezek vannak többségben - valószínűleg csak nagyon sokára élvezhetik ezt az élethosszt jelentősen javító szolgáltatást.

A vallásos embereknek csak egy része támogatja a kriogenikát. Szerintük, akinek eljött az ideje, hogy magával ragadja a halál, azt nem szabad később feltámasztani, mert azzal belenyúlunk a dolgok természetes menetébe.

Ilyenkor az elhunyt betegek testét folyékony nitrogénben fagyasztják le, hogy ha egyszer a tudomány képes lenne feltámasztani őt, akkor ép állapotban maradjon.

A különleges eljárásra csak a világ néhány országában van lehetőség, Nagy-Britanniában nem, de az USA-ban igen.

A lányt édesanyja támogatta ebben, és kész volt kifizetni a 37 ezer fontos díjat is, ami 13 és fél millió forintot kóstált.

Azonban a lány édesapja erősen vonakodott, és ellenezte az eljárást, mert még reményt látott arra, hogy kislánya egy nap meggyógyul. Ezért a lány pert indított, hogy végre tudja hajtani azt, amit szeretne, és a jövőben talán új életet tudjon kezdeni egyszer.

A lány később meg is nyerte a prt, de addigra már az apa is beleegyezett, s rájött, hogy ez lesz a legjobb, amit gyermekéért tehet.

A lány 2016. októberben halt meg, mostanra már Amerikában van a teste, örök mínusz 130 fokon. Talán egy nap tényleg meg tudják gyógyítani, és új életet fog tudni kezdeni.

De vajon tényleg boldog élete lesz egy olyan világban, ahol már senkije sem lesz?

tudomány érdekesség örök élet betegségek érdeks kriogenika


Megtekintések száma: 60265





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet