Egy hatalmas, sötét lyukat talált: amikor megnézte, döbbenetes dolog tárult elé, aminek az egész világ a csodájára jár azóta!

2023. január 1., vasárnap




1991-ben egy helyi gazda talált rá. Azóta erről beszél a világ.

Egy helyi gazda volt az, aki annak idején egy olyan bámulatos, lélegzetelállító dolgot fedezett fel merő véletlenségből, melyet ma az egész világ csodás.

Egyszer, egy túrázás közben vette észre, amint a hegyoldal mentén haladt, hogy van egy hatalmas bejárat rajta. Távolinak tűnt, nagynak és sötétnek. Közelebb ment, majd eldöntötte, hogy átlép a sötétségbe, és lemerészkedik, megnézni, akármi is legyen ott.

Amit aztán odalenn talált, azt egyszerűen ne akarta elhinni.

Egy csodálatos világot talált meg a barlang belsejében. Mintha magára Agarthara, a belső Föld birodalmára talált volna rá.

Egy komplett ökoszisztéma működött odalenn, fákkal, növényekkel, csörgedező patakkal, a természet hangjaival. Külön érdekes, hogy bár a barlangot magát valóban 1991-ben fedezték fel, első ízben komolyabban csak 2009-ben jutottak be a barlang belső területére felfedezők és kalandorok.

A Soon Doong barlangot Vietnámban nyitották meg a gazda felfedezése után 2013-ban, ekkor léphette át a bűvös bejáratot turista is.

A képek önmagukért beszélnek. A barlangban esőerdő, tavak, folyók és partok is találhatóak. A becslések szerint 87 mérföld hosszú az egész barlang, amiben egy 40 emeletes felhőkarcoló elférne.

A barlang egyik legszebb és egyben leghangulatosabb része az a belső tengerpart, mely valóban úgy fest, mintha csak egy igazi nyílt tengerparton ülne az ember. Akik már jártak odalenn, elmondták, hogy ez egy különleges, belső világ, mely azonnal magába szippantja az embert, amint ellátogat oda, és alig akarja elengedni.

A barlangnak egyes részei még ma is feltáratlanok, így csak elképzelni tudjuk, mekkora lehet. Előfordulhat, hogy több titkos üregen át még tovább folytatódik az amúgy is világrekorder földalatti világ. 

A barlang ugyanis 8 kilométeren át kanyarog, ezzel ez a világ legnagyobbja.

Több helyen víz által vájt évmilliók óta meglévő folyások nyomai voltak a sziklákban, és olyan helyekre lehetett elmenni, ahol talán évmilliók óta nem járt emberi lélek.

Aki teheti, mindenképp látogasson el a barlangba, bár maga az ár igen borsos. 7 napot lehet a barlangban tölteni, amelynek költsége egy főre 2300 $.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség barlangok


Megtekintések száma: 77557





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet