Egy igaz, és rendkívül motiváló történet a reményről, és arról, hogy nem szabad feladni

2016. december 27., kedd
Donato Di Camillo egész életében nélkülözött. Már egészen gyerekkorától kezdve éhezett, később pedig a rossz körülmények a börtönbe vezették őt. Ott azonban olyan elhatározásra jutott, és egy olyan álmot tűzött ki magának célul, melyet kikerülve a börtönből azonnal meg is valósított.

Vannak emberek, akiknek az egész életútja olyan, mintha maga Isten babrált volna ki vele. Persze, mint tudjuk, isten útjai néha teljesen kifürkészhetetlenek, és nem tudni, pontosan kivel mi is a célja az életben, az azonban bizonyos, hogy aki kitartó, és küzd, az egy napon elnyeri a méltó jutalmát.

Donato Di Camillo sohasem volt az az igazán tehetős már kisgyermekként sem.

A családja rengeteget éhezett, és ez a sanyarú sors egy egész életen át végigkísérte, még felnőttként is. A szükség olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy végül börtönben kötött ki, de még az a hely is valóságos otthonnak számított ahhoz képest, ahogyan, és ahol élt.

Donato véglegesen egy lopásért került börtönbe, azonban nem ez volt az első lopása. Több tucat kihágás, és egyéb vagyontárgyak eltulajdonításáért már rengeteg priusza volt, ezért döntöttek amellett, hogy bezárják őt.

A börtönt még így is mennyeinek tudta érezni,és elmondása szerint örökre megváltoztatta az életét. Ő ugyanis ott talált rá az életének a legfőbb értelmére.

A börtön könyvtárában rábukkant egy köteg fotográfiával foglalkozó magazinra, amiket olvashatni kezdett, és minden figyelmét lekötötték.

Teljesen lenyűgözte a téma, állandóan ezeket a magazinokat bújta, és elhatározta, hogy elsajátítja a fotózás minden csínját-bínját.

Végül több év után, 2011-es szabadulásakor már készen állt. Készen állt arra, hogy mit fog tenni az életben, és hogy mihez fog kezdeni önmagával. Elhatározta, hogy olyan fotókat fog készíteni a világról, amiket még soha senki sem készített azelőtt.

Az első pénzből, amire szert tett, vásárolt egy fényképezőgépet, majd fotózni kezdte a világot. Nem csupán a hétköznapokat, és átlagembereket fotózott, mert a képeket látva ezek többek voltak annál.

Magát az életet fotózta le, azokat a rejtett dolgokat, amiket a legtöbb fotós talán észre sem vesz, és nem képes érzékeltetni a képeken.

Neki azonban sikerült. Hamarosan az interneten nagyon felkapottak a különös hangulatot árasztó képei.

A férfi elmondása szerint New York utcáin sétálgatva keresi meg a képek alanyait, akik legtöbbször nincstelen senkik, vagy mentális beteg emberek.

Olyan embereket talál, akiket mi nem találnánk meg, mert egyszerűen láthatatlanak számunkra. nem azért, mert nicnsenek ott, hanem mert át akarunk rajtuk nézni, és oly sokszor meg is tesszük ezt.

Donato története nem csak azért rendkívül motiváló, mert egy ember megtalálta élete értelmét, és képes volt valamit letenni az aszalta a mélyszegénységből érkezve, hanem azért is, mert képes volt rávilágítani azoknak az embereknek a problémájára, akik hasonló cipőben járnak, és még bolyonganak saját pokluknak sötétjében…

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 15546

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet