Egy magyar gyógyszerész őszinte vallomása: "Betelt a pohár!" - Megrázó dolgokat állít!

2018. április 27., péntek




Ha ennek csak a fele igaz, már bedönghetné a gyógyszeripart!

A gyógyszeripar manapság eléggé ingatag lábakon áll?

Úgy tűnik ugyanis, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy kilépnek az árnyékről a fényre, és elmondják azt, hogy mi is zajlik az egészségügy színfalai mögött...

A gyógyszerész, aki a neve elhallgatását kérte, azt állítja, hogy az embereket alaposan átverik, méghozzá aljas anyagi érdekekből.

 

Felsorolta az összes forgalomban lévő, bármikor megvásárolható, legális drogot: NeoCitran, Coldrex, Robitussin. Ön tudta ezt?? 

"Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben, aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére és miért nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben fellépni, hadd mutassam meg a probléma gyökerét Önnek is. Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. 

Az LSD, a heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült e valakinek igazolni, hogy ártalmas. Vegyük például a fenilefedrint.

Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője. 

Miért szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyan ezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul! Ezek nem gyógyszerek! Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is. 

Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leszokni és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez. Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. "Biztonságérzetet" adott nekik.

Újat mondtam? Felháborodott? Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyan ezekből az összetevőkből állnak.

Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány. Hogy mit tehet?

Írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizálni. 

Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos. Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható és van a lassan és gyorsan ható változata. 

A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt nem mondhatják, hogy „szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon”. Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat. 

Naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti a köhögést, pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. 

Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát: 3-4 nap alatt." Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés gyógyszeripar gyógyszerészet


Megtekintések száma: 15121





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet