Egy német történész állítja: 300 évet csak "kitaláltak", az egész világ átverve

2023. február 8., szerda




Szerinte 1730-at írunk. Óriási történelemhamisításról lebbenhet le a fátyol?

Lehet, hogy mindent csak kitaláltad, és valójában több évszázad a múlt ködébe vész, és valójában sohasem létezett? Ma a történelem bár elég jól dokumentált, sokak szerint.

Lehetséges lenne, hogy mindaz, amit történelem órákon tanítottak nekünk, az egy sületlen kitaláció? Nos, egy német történész ezt állítja.

Az elhazudott történelem elméletét egyre több szakember osztja.

A teória ugyanis azt állítja, hogy néhány évszázad egyszerűen ki lett találva... Ez egyúttal azt is jelenti Heribert Illig szerint, hogy ma nem 2017-et írunk, hanem 1720-at.

Az emberiség történelméből az időszámításunk szerinti 614 és 911 közötti éveket nyugodtan el lehet felejteni, mert azok valójában sohasem léteztek. Az ebben az időszakban állítólagosan megtörtént események vagy máskor, de leginkább soha nem történtek meg, az ekkor élt emberek máskor – főszabályként soha – nem éltek.

A jelzett 297 évet utólag toldotta be az utókor három kiemelkedő uralkodója (III. Ottó német-római császár, Bíborbanszületett Konstantin bizánci császár és II. Szilveszter pápa) azért, hogy egyrészt egy virtuális elődöt és példaképet beilleszthessék földrészünk történelmébe és a kontinens lakóinak kollektív tudatába.

Másfelől azért, hogy a kereszténység szempontjából szimbolikusnak és emblematikusnak tekintett ezredik évet saját koruk és uralkodásuk részévé tegyék.

“Az 1991-re kidolgozott tézisem, amelyet azóta minden tudományos fórumon képviselek, röviden a következő: az európai történelem nyolcadik, kilencedik és tizedik százada művileg beiktatott, minden valóságot és reális történést nélkülöző időszak." - mesélte a német kutató.

"Ennek megfelelően maradék nélkül törlendő, majd az előtte és utána lévő történések közvetlenül, vagy kis eltéréssel összekapcsolandók. A kérdéses időközt már ekkor pontosan behatároltam: a betoldott (vagyis kitalált) időszak 614 augusztus végétől 911 szeptember elejéig tart."

A hetedik, nyolcadik és kilencedik századból meglepően kevés tárgyi bizonyíték maradt az utókorra; az erről az időszakról szóló ismereteink döntő hányada okiratokból, illetve a későbbi századokból származik, ráadásul a dokumentumok jó része utólag tényleg hamisítványnak bizonyult.

Állításai nagyon megdöbbentőek és súlyosak.

Ha igazak, akkor ez a világtörténelem egyik legnagyobb csalása, melyet az ember követett el.

A fantomkor (vagy fantomidő)-elmélet számtalan kérdést vet fel, melyekre sokan próbáltak és próbálnak elfogadható válaszokat adni. Most sem szeretnék egyértelműen állást foglalni.

Már, ha persze igaz, de mint írtuk, egyre több szakember gondolkodik el azon, hogy a történelem, és úgy általában véve az emberi idővonal nem teljesen stimmel.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség összeesküvés bizarr történelem


Megtekintések száma: 161391





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet