Egy rejtekhely bizonyíthatja, hogy Hitler valóban Argentínába menekült a háború után?

2017. május 16., kedd




Egy régi náci búvóhely maradványai, és egy koponyatöredék - mely a Führeré is lehet - megfordíthatja a történelmet?

Eva Braun, és férje, Adolf Hitler valójában nem Berlinben halt meg, hanem sikerült kimenekülniük az országból a szövetségesek megérkezése előtt?

Ezt állítja egy elmélet, komoly FBI dokumentumokra is hivatkozva, de egy volt CIA ügynök eskü alatt tett vallomása is elég iránymutató lehet.

Argentína valóban menedékként szolgált a világ legnagyobb népirtójának élete utolsó éveiben?

Az Amerikában 2014 óta a titkosítás alól feloldott FBI aktákban bukkantak olyan széljegyzetekre, melyek arra utalhatnak, hogy valóban úgy történhetett ahogyan a CIA ügynök állította. De nem ez a leghihetetlenebb.

Hanem az, hogy Hitler kimenekítésének fedett akciójáról az FBI is tudott, mégsem tett semmit.

De hogy volt képes megszökni? Nos, nagyon egyszerűen meg tudta változtatni a külsejét, a bajusza nélkül és egy szemüveggel már senki nem is ismert volna rá. Ráadásul lehetősége is volt rá, a bunkerből ugyanis kivezetett egy titkos alagút. Ennek a nyomait napjainkban az elmúlt években meg is találták, mert metróállomás mögött egy rejtett folyosót találtak a város több pontján Berlinben.

Az egyik ilyen járat érdekes módon pont az egyik repülőtérig vezetett: vagyis Hitlernek biztonságos útja lehetett a szövetségesek ostromakor az egérútra.

A Führer esetében a kockázatokat a minimumra kellett csökkenteni és csak olyan még baráti országok jöhettek számba, ahol régóta előkészítették a menedéket.

Ilyen volt, például Franco Spanyolországa. Itt Hoover detektívjei által összegyűjtött jelzések alapján Baer csapata talált egy olyan különleges monostort, amely hosszú földalatti járattal volt összekötve a katonai rendőr parancsnoksággal. Hitler tehát nem azonnal jutott el Dél-Amerikába, hanem több napos, hetes kitérőkkel.

Hitler megszökött és meg sem állt Brazíliáig, majd Argentínáig, ahol Bear és Kennedy találtak is olyan bizonyítékokat, amelyet megerősítik: az egykori német diktátor évekkel élte túl a saját halálát. Biztonságban, de a legnagyobb titokban, megváltoztatott külsővel élt Dél-Amerikában.

Ezt később egy előkerült náci rejtekhely is igazolja. A náci búvóhely maradványaira egy Argentin dzsungelben bukkantak rá. Úgy vélik, a létesítmény azért épült meg, hogyha elveszítik a második világháborút, lehetőségük legyen a menekülésre. A Clarin nevű újság arról számolt be, hogy a régészek három épületet találtak a Teyu Curare park területén, ami Észak-Argentínában található nem messze Paraguaytól.

A kutatások során fény derült arra, hogy 1938 és 1941 között 5 személy, feltehetően magasrangú német tisztek élhettek benne. Még egy szvasztika szimbólumot is találtak a falba vésve.

Több nyom is utal az ottlétükre, például bútorok, egyenruhák és made in Germany felirattal ellátott porcelánok.

Úgy tűnik, a második világháború kezdeti szakaszában a nácik elindítottak egy titkos projektet, ami magában foglalta egy olyan menedékhely megépítését, ahová a katonai vezetők menekülhetnek egy esetleges vereség esetén. Több ilyet is találtunk már a sivatagok közepén, a hegyekben, vagy a dzsungel mélyén, mint például ez.

Nem lenne ez az első eset, hogy nácikat találnak Argentínában. 1960-ban egy Adolf Eichannt sikerült elfogni Buenos Airesben, akit sokan a Harmadik birodalom hóhéraként is emlegettek.

Vallomásából kiderült, hogy olyan náci személyekkel bujdosott együtt, mint Joseph Mengele, Walter Kutschmann, Josef Schwammberger vagy Eduard Roschmann. A legtöbb háborús bűnös Dél-Amerikát választotta menekülésének célpontjául.

Több teória is született azzal kapcsolatban, hogy ezek a tisztek sosem hagytak fel a múltjukkal. Mengeléről például azt feltételezik, köze van a Candido Godoiban uralkodó állapotokhoz, és a rengeteg ikerszülés oka az, hogy évtizedekkel ezelőtt kísérletezett azon a területen.

A legtöbben pedig egyetértenek abban, hogy ezen személyek, és további, ma még nem ismert náci háborús bűnösök felkutatása elvezethet Hitlerhez, aki valóban itt élhette le életének utolsó szakaszát.

Ezt állítólag egy koponyatöredék is bizonyítja, melyet korábban találtak meg, és sokáig azt feltételezték róla, hogy magáé a Führeré volt.

A moszkvai állami archívumból előkerült két koponyatöredék, amelyet egy amerikai laboratóriumban elvégzett DNS-teszt egy fiatal nőével azonosított, aki lehetett Hitler élettársa. A Dél-Amerikában talált lelet így nem állítható teljes bizonyossággal - mivel Hitlertől magától soha nem vettek DNS mintát - akár a náci vezéré is lehetett.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen összeesküvés hitler történelem cia eltitkolt tények nácik fbi


Megtekintések száma: 51176





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet