​Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a higany is lehet "az autizmus okozója”

2020. október 4., vasárnap




A Pediatric Health Medicine and Therapeutics folyóiratban megjelent új tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a higanykoncentráció és az autizmus között jelentős összefüggés van. Így a higanykoncentráció az autizmus kórokozó (betegségeket okozó) okaként sorolható fel. A tanulmány azt is megállapította, hogy az autizmussal élő emberek agyában jelentős mennyiségű ólom található.

"Ebben a tanulmányban a Scopus, a PubMed és a Science Direct adatbázisokban keresve 18 cikk került összegyűjtésre különböző országokban 1982 és 2019 között. A vizsgálatok heterogenitását az I2 index segítségével vizsgálták. Az adatokat R és STATA szoftver segítségével elemeztük," - írják a kutatók a tanulmányban.

"Azok a tanulmányok, amelyekre a CDC támaszkodik, és amelyek felett valamilyen szintű ellenőrzést hajtott végre, arról számoltak be, hogy a vakcinákban az organikus Hg-nek (higany) való kitettség miatt nem növekedett meg az autizmus kockázata, és e tanulmányok egy része arról is beszámolt, hogy a Tiomerzál expozíció csökkenti az autizmus kockázatát. Ez a hat tanulmány szöges ellentétben áll az elmúlt 75 évben független kutatók által végzett kutatásokkal, amelyek a Tiomerzált következetesen károsnak találták.

Amint azt a bevezetés részben említettük, számos független kutató által végzett tanulmány megállapította, hogy a tiomerzál neurodevelopmentális rendellenességekkel jár. Figyelembe véve, hogy független kutatók számos olyan tanulmányt mutatnak be, amelyek összefüggést mutatnak a Tiomerzál és a neurodevelopmentális rendellenességek között, az ebben a felülvizsgálatban analizált hat tanulmány eredményei, különösen azok, amelyek bemutatják a Tiomerzál védőhatásait, megkérdőjelezik az alkalmazott módszertan érvényességét a tanulmányokban."

Az alábbi videót a Calgary Egyetem készítette, amely bemutatja, hogy a higany hogyan károsítja az agyat.

"A természetben a mérgező fémek általában más elemekkel kötődnek, nem pedig tiszta formában. A nagy léptékű ipari folyamatok megjelenésével azonban, miközben a fémeket igyekeztek kinyerni a természetben előforduló vegyületekből, az emberek kiengedték a dzsinnt a palackból, jelentősen hozzájárulva a higany, az alumínium és más nehézfémek eloszlásához a környezetben. Amikor a természetből kiszabadulnak, ezek a 'mindig mérgező' fémek pusztítást okoznak az élő rendszerekben, beleértve az embereket, állatokat és növényeket egyaránt.

A mai tudósok évtizedek óta gyűjtötték a higany toxicitásának bizonyítékait, az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetve a fém kapcsolatára a neurodevelopmentális rendellenességekkel, köztük az autizmus spektrumzavarral (ASD).

A Environmental Research multidiszciplináris folyóirat új áttekintő cikke sokféle irodalmat gyűjt össze azzal a céllal, hogy összefoglalja a jelenlegi kutatásokat és a higany-toxikológia feltörekvő trendjeit. Geir Bjørklund, a tanulmány vezető szerzője a norvég Nonprofit Táplálkozási és Környezetvédelmi Orvostanács alapítója, és rengeteg publikációt készített nehézfémekkel, autoimmun rendellenességekkel és ASD-vel kapcsolatos témákban." - Robert F Kennedy Jr.

Egy 2018-ban megjelent tanulmány nagy mennyiségű alumíniumot fedezett fel az autizmussal élő emberek agyszövetében. (4) Az adott tanulmányt mára több mint egymilliószor töltötték le. A vizsgálatot Dr. Christopher Exley végezte, akit a világ egyik vezető alumínium-toxikológiai szakértőjének tartanak. Több mint 100 agyat vizsgált meg, és megállapította, hogy az autizmussal élők agyának alumíniumtartalma egyáltalán nem hasonlít a "normális" agyhoz.

Számos ország tudóscsoportjával együtt nemrég publikált egy cikket a Journal of Trace Elements in Medicine and Biology című folyóiratban "Az alumínium adjuvánsok szerepe az oltásokban olyan kérdéseket vet fel, amelyek megérdemlik a független, szigorú és becsületes tudományt" címmel. (5)

Publikációjukban bizonyítékot nyújtanak azon álláspontjukra vonatkozóan, hogy "az alumínium-alapú vakcina-adjuvánsok biztonságosságát, mint minden olyan neurotoxicitási kockázatot jelentő környezeti tényező biztonságát, amelynek a kisgyermekek ki vannak téve, minden további késedelem nélkül komolyan értékelni kell, különösen abban az időben, amikor a CDC az autizmus spektrum rendellenességeinek továbbra is növekvő gyakoriságáról számol be, ami 54-ből 1 gyermeket jelent az USA-ban."

"Ebben a 18 vizsgálatban 1797 beteget (981 eset és 816 kontroll) vizsgáltak 2-16 éves korban. Kiértékeltük a minták (vér, haj és köröm) koncentrációját mind az eset, mind a kontroll csoportban. Nem volt szignifikáns összefüggés a rézkoncentráció és az autizmus között, szignifikáns összefüggés volt viszont a higanykoncentráció és az autizmus között, és szignifikáns összefüggés volt az ólomkoncentráció és az autizmus között is."

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat


Megtekintések száma: 19016





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet