Egy titkos kamra van a Rushmore-hegy mögött, és valami elképesztő van benne

2021. május 5., szerda
Az amerikai történelem kőbe zárva.

Az Amerikában található Rushmore-hegy - Mount Rushmore - a világ egyik leghíresebb műalkotása, és egyben emlékműve, mely számos filmben megjelent, és a popkultúrában is közkedvelten szerepeltetik.

A Dél-Dakotában található hely az egyik hegyoldalba vájva négy amerikai elnök arcmását örökíti meg.

Az elsőt, George Washingtont, a harmadikat, Thomas Jeffersont, a tizenhatodikat, Abraham Lincolnt és a huszonhatodikat, Theodore Rooseveltet.

Kevesen tudják, de eredetileg egészen derékig lettek volna kifaragva az alakok, azonban anyagi problémák miatt végül nem lett befejezve a műemlék, és csak a fejek maradtak.

Gutzon Bolgrum és a nemzeti park felügyelősége között az elnökszobrok kifaragása során is támadtak nézeteltérések. A munka többször is félbeszakadt, vagy pénzhiány, vagy a rossz időjárás miatt. Borglum hetvenévesen halt meg, ám hatalmas műve befejezetlen maradt.

Miközben a szoborcsoport a telepesek egyik nemzeti szimbólumává vált, az indián őslakosság számára a Fekete-hegyek mai napig az egyik indián szent helynek számít.

Létezik a Rushmore-hegy mögött egy titkos szoba, vagy kamra, mely olyan titkot rejt, amire elsőnek nem is gondolna az ember, és valami egészen elképesztő.

Bizonyos értelemben kincs, méghozzá olyan eszmei értékkel, hogy nem lenne elég rá a Föld egész aranykészlete sem, ha mérni akarnánk az értékét.

Az elnöki fejek mögött elhelyezkedő szoba kivételes precizitással készült el annak idején.

Állítólag több folyosó, és titkos alagút is létezett, és létezik még ma is a Rushmore-hegy belsejében, melyekről nem tudnak a régészek, csak sejtik, hogy még meglehetnek valahol.

Eredetileg a titkos szobában rengeteg történelmi dokumentumot halmoztak volna fel, legalábbis ez volt a terv. Olyan nagy volt a szoba, hogy Amerika történelmi dokumentumainak szinte teljes egésze elfért volna itt.

A titkos terem munkálatai teljes egészében sosem fejeződtek be, csak az 1990-es években.

Ma már állítólag itt tárolják többek között a világ legfontosabb amerikai dokumentumait mint például az amerikai függetlenségi nyilatkozat eredeti példányát, egy hatalmas, acélból készített páncélteremben tartják odabenn a teremben, az amerikai alkotmányt, a négy elnök és Bolgrum életrajzát, valamint az Egyesült Államok történetét feldolgozó köteteket is beleértve.

A turisták számára ez a terület nem látogatható, és még csak a közelébe sem engedik ennek a dokumentum-kriptának az embereket.

A szemtanúk szerint nagy a biztonsági szigor, de talán nem véletlen, hiszen itt tárolják Amerika, és annak történelmének legfontosabb iratait.

Talán ha több ezer év múlva már semmi nem marad az emberi civilizációból, és egy másik faj rátalál a kamrára, akkor az itt tárolt eszmei értékben felbecsülhetetlen "irattárból" újra megismerheti Amerika rögös történelmét.

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 119450

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet