Egy új anyag ki tudja szívni a vizet a levegőből!

2016. február 28., vasárnap
Mérnökök kifejlesztettek egy olyan új anyagot, mely a levegőben található vízgőzt folyadékká alakítja. Megvan az első modern időjárás befolyásoló fegyver?

Az egész kutatás a namíbiai sivatagi bogáron alapult, ugyanis ez a bogár képes a levegőből összegyűjteni a vízgőz részecskéket saját páncélján, míg egy hatalmas vízcseppet nem formálnak.

A kutatók tehát megint az anyatermészettől tanultak.

namibiai-sivatagi-bogar

Egy csapatni tudósnak most sikerült előállítaniuk egy olyan forradalmian új anyagot, mely képes ugyanilyen módon kivonni a levegőből a vízrészecskéket, majd azokat folyadékká alakítani.

A bogár héjára emlékeztető felület tízszer gyorsabban nyer vizet a levegőből, mint bármilyen más anyag a Földön.

idojaras-befolyasolo-fegyver-2

Óriási forradalmat hozhat majd az otthoni háztartások világában. Rengeteg gép hűtését lehet majd megoldani vele, vagy továbbfejleszteni. 

Arról nem is beszélve, hogy olyan területeken, ahol állandóan kritikus száraz éghajlat van, vizet lehet majd kinyerni a levegőből, akárcsak a Star Warsban látott Tatooine nevű bolygón láthat hasonló funkciójú szerkezet.

Időjárás befolyásoló fegyver

Sokan már most felvetették annak is a lehetőségét, hogy az anyagot továbbfejlesztve időjárás befolyásolóm fegyverként lehetne használni.

Ha ennek az anyagnak egy más formáját fel tudnák a jövőben egy rakéta belsejében lőni, akkor vizet lehetne fakasztani ott, ahol soha nem esik eső.

idojaras-befolyasolo-fegyver

Persze hasonló időjárás befolyásoló fegyverek már léteznek, de ezzel az anyaggal sokkal hatékonyabban, akár teljesen száraz közegben is vizet lehetne kiszívni a levegőből.

tudomány


Megtekintések száma: 7972

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet