Egy új elmélet megmagyarázhatja, hová tűnik a zsír fogyás közben

2016. december 5., hétfő




Napjainkban egyre népszerűbbek a különféle, egymás felett kizárólagosságod hirdető csodadiéták. Azzal azonban csak nagyon kevesen vannak tisztában, hogy fizikailag pontosan hová is kerül a zsír fogyás közben, és hogy mi lesz vele.

Te tudod, hová tűnik a zsír, mikor lefogysz? Úgy értjük, fizikálisan hová kerül, mi lesz vele?

Egy sok ember megkérdezésével elkészült friss tanulmány szerint minden ember legalább egyszer az élete során fogyókúrába fog. Vannak olyanok is, akik életük során többször is megteszik ezt.

A fogyás titka

Az egy egészen rossz statisztika, miszerint a fogyókúrázóknak csupán a 15%-a képes hosszú távon is megtartani a fogyókúra során elért eredményt, valamint a fogyókúrázók nagy részének nem is sikerül fogynia.

A fogyás ugyanis nem csak azt követeli meg az embertől, hogy kevesebbet egyen, és válogassa meg, hogy mit eszik.

A fogyáshoz étrendváltás szükséges, ez tény, de elengedhetetlen a megfelelő testmozgás, rendszeres sport is.

Tudod, hová tűnik a zsír, amikor fogysz?

Vajon hová lesz a zsír, ami addig rajtunk volt, amikor arról beszélünk, hogy fogytunk, vagy testedzés során zsírt égettünk? Azzal mindenki tisztában van, hogy nincs olyan, hogy az anyag elvész, csak átalakul más formává.

Ezzel egy kicsit közelebb is kerülünk az igazsághoz, azonban még mindig nem járunk elég közel ahhoz, hogy megtudjuk, honnan, hová tűnik a zsír. Erre rengeteg elmélet született az utóbbi években.

Vannak, akik szerint magát a zsírszövetet, ha már megszereztük, soha nem veszítjük el, csak ara vagyunk képesek, hogy összezsugorítsuk nagyon apró méretekre.

Néhány úgy gondolják, a zsírból energia lesz, mások szerint hő, míg olyanok is akadnak, akiknek meggyőződésük, hogy átalakul izommá.

Új elmélet

Andrew Brown és Ruben Meerman olyasmit állítanak, ami lehet, hogy végleg megmagyarázhatja a rejtélyt. Szerintük ugyanis szimplán kilélegezzük a zsírt fogyás közben.

A felesleges szénhidrátot valamint fehérjét kémiai vegyületekké, trigliceridekké alakítja a szervezet, melyek szenet, hidrogént és oxigént tartalmaznak, tárolásuk pedig zsírsejtekben történik.

Súlyvesztés közben azonban tulajdonképpen triglicerid-bontás történik, ami a zsírsejtek felszabadítását jelenti, de mindezt számokban is ki lehet fejezni. A tézisüket tehát könnyen bizonyítani tudják bármikor.

Nem meglepő a tudatlanság és a zavar a fogyás anyagcseréjét illetően. A helyes válasz az, hogy a fogyáskor széndioxidként leheljük ki a zsírt – állítják magabiztosan a kutatók.

Ha ez tényleg így van, rengeteg mindent új megvilágításba helyezhet a fogyás, és a fogyókúrás módszerek kapcsán.

egészség orvostudomány fogyás fogyókúra


Megtekintések száma: 117245





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet