Egyiptom piramisai: még a mai modern technika előtt is rejtély, hogyan építhették őket!

2017. augusztus 22., kedd




Többen azt állítják, hogy úgy, és abban a formában még napjaink fejlett technológiájával sem lehetne kivitelezni őket.

Napjainkban is nagyon sokakat foglalkoztat a piramisokat övező rejtély: hogyan épültek fel, és milyen technikát használtak az egykori készítők.

Abba bele sem menve, hogy egyáltalán, kik készíthették...

Rengeteg különféle elmélet látott már napvilágot erre vonatkozóan, némelyiket itt is bemutattuk látványos, és veretes animációk keretében. Azt azonban szinte egyik teória sem magyarázza, hogyan lehetett ennyire nagy precizitást elérni, amikor ezeket építették.

Arról van szó, hogy az iskolákban mai napig az a tananyag, hogy a piramisok építéséhez szükséges több tonnás köveket eredetileg rámpákon görgethették el a helyükre.

Összesen - itt kapaszkodj meg - 2,3 millió kőtömbből építették meg, közel 20 év alatt. A becslések szerint ezek a kőtömbök egyenként 2-6 tonnásak voltak, de volt olyan is, mely a 20 tonnát is majdnem elérte.

Léteznek feljegyzések, melyek a piramist építők létszámára tesznek konkrét kijelentéseket, utalásokat. Ezeket számításba véve kijött, hogy 1 percük, és 27 másodpercük volt a munkásoknak arra, hogy egy-egy követ a helyére pakoljanak.

Ez valami hihetetlen teljesítmény lenne...

Akkoriban nem létezett semmilyen eszköz, mellyel a követ eltudták volna vágni. Megmunkálni persze megtudták, de az egyiptomi piramisok kövei teljesen mások. Nincs rés köztük, és még egy papírlapot sem lehet bedugni közéjük, annyira pontosan lettek egymásba illesztve.

Persze ma már omladoznak, és rések is keletkeztek, de nem egy ember - akik már jártak ott 20-40 évvel ezelőtt - állítja, hogy valóban így van, és hajszálrésekkel dolgoztak az egykori készítők.

A piramisoknak nem csak a felépítése, hanem a tájolása is nagyon pontos volt. Olyan csillagászati ismereteket feltételezett, melyekhez az emberiség csak az 1900-as évek után juthatott hozzá.

Az egyiptomiak azonban mégis birtokában voltak ezeknek az információknak, senki sem tudja, hogy honnan, vagy miért.

Többször próbálták meg reprodukálni különféle maketteken, szimulációkban, de egy ízben még életnagyságban is a piramisok megépítését, de a mérnökök még a modern eszközök segítségével sem voltak képesek ezeket újra alkotni.

Lehetséges lenne tehát, hogy egy ősi szupertechnológia állhatott az egyiptomiak rendelkezésére? Vagy talán nem is emberek építettek?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek ősi idegenek történelem egyiptom piramisok ősi technológia


Megtekintések száma: 128184





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet