Egyre nő a rejtély a Tunguzkai események körül

2017. január 22., vasárnap




Orosz kutatók valami olyat találtak, ami teljesen más megvilágításba helyezheti a 109 évvel ezelőtt bekövetkezett hatalmas robbanást.

Rejtélyes objektum Tunguzka felett

Talán nem sok olyan ember van, aki ne tudna valamit a több mint száz évvel ezelőtt bekövetkezett titokzatos katasztrófáról, melyről még ma is nagyon keveset tudunk.

Arról pedig fogalmunk sincs, hogy mi is okozhatta...

A tunguzkai esemény, 1908. június 30.-án, reggel 7 óra 13-kor, Szibéria középső részén történt. Alsó-Tunguzka és a Léna folyók között a légkörbe lépett egy azonosítatlan objektum, majd tűzgömbbé vált, és még a légkörben felrobbant.

Bár a legtöbben egy meteorit becsapódására tippelnek, valójában még ma sem tudni pontosan, hogy az volt-e vagy sem, ugyanis soha nem találták meg, vagy azonosították a meteorit egyetlen darabját sem.

Pedig ilyen erejű robbanás esetében szinte mindig maradnak leletek, apróbb darabkák, ezért is érthetetlen a dolog. Ennek ellenére az ominózus területen kialakult egy tó, mely feltehetően a meteorit becsapódásának a krátere.

Új kutatás, megdöbbentő eredménnyel

Orosz tudósok most úgy gondolják, olyan dologra bukkantak, mely teljesen más megvilágításba helyezheti a Tunguzkai eseményeket.

A Cheko tó vízösszetételét, lés az ott található mély, üledékes kőzetet alaposan átvizsgálva arra jutottak, hogy a tó, vagyis maga a formáció már azelőtt is jelen volt, hogy a drasztikus események lezajlottak.

Jóval öregebb képződmény, ez pedig ellentmond a meteorit elméletnek, ugyanis ebben az esetben nem lehet kráterként tekinteni rá, vagyis mindvégig tévedtünk a Tunguzkai eseménnyel kapcsolatban.

Annyi kirajzolódik az eredményekből, hogy 198 előtt biztosan létezett, de felszínre hoztak olyan mintákat a tóból, melyek egészen régiek, 280 millió évesek a kormeghatározás alapján.

Adódik a kérdés: ha nem meteorit ütötte lyuk a Cheko tó, és soha nem is találtak ilyen űrszikla darabkát, akkor vajon mi zuhant le?

Idegen szerkezet?

Az elképzelések szerint talán nem is meteorit volt. Egyedül az biztos, hogy bármi is volt, még a levegőben felrobbant, és darabjaira hullott.

Ha azonban űrszikla, még így is milliónyi darabkát kellett volna találnunk.

Sokan szóba hozták már azt, hogy talán egy idegen csészealj lehetett a rejtélyes objektum, melyet egyszerűen valahogyan lelőttek a légtérben, vagy önmagáétól semmisült meg.

Ez esetben is találniuk kellett volna a kutatóknak különleges fémdarabkákat, kivéve akkor, ha a helyi erők és titkosszolgálatok még idő előtt kiértek, és eltakarították az összes nyomot, mint annak idején később 1947-ben Roswellnél.

Mások arra gondolnak, hogy talán egy dimenzió kapu nyílt meg egy rövid időre, és olyan erejű energiakilökődést produkált, hogy önmagába omlott, és letarolta a környező vidéket. Ez megmagyarázná azt, hogy miért nem találtak semmit, és miért nem tudni még ma sem, hogy mi a felelős a katasztrófáért.

Bár a Tunguzkai esemény még ma is nagy rejtély, az orosz tudósok eredményei talán közelebb visznek minket annak magfejtéséhez.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ufó ufók idegen idegenek


Megtekintések száma: 92145





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet