Egyre több a mutáció a lassan teljesen kihaló Csendes-óceáni vizekben: biológiai genocídium vette kezdetét?

2017. június 17., szombat




Megdöbbentő, hogy milyen arányban kerülnek elő fejlődési és születési rendellenességgel küzdő élőlények. Ijesztő képsorok következnek.

Egyre több olyan tengeri élőlényt fedeznek fel az óceánokban világszerte, melyek különféle mutációkkal rendelkeznek. A probléma nagyon is valós, és a világ hallani sem akar róla.

A nagy hírműsorok, és a National Geographic sem hozzák le hírként.

A nagy Csendes-óceáni ökoszisztéma gyakorlatilag teljesen kihalt. Világszerte a vizek elkezdtek elnéptelenedni, és elsavasodni.

Nem elég, hogy rengeteg a szennyezés, a különféle műanyag hulladékok miatt, melyek a halak szervezetébe kerülnek, de mindennek tetejében még különféle radioaktív sugárzásnak is ki vannak téve az élőlények, és az egyre inkább oxigénhiányos víznek.

Ugyanis az óceánok oxigéntartalma folyamatosan csökken a felmelegedés hatására, mindemellett kezd elsavasodni.

Olyan állatokat fogtak ki az elmúlt években a halászok, melyek erősen mutálódtak, és már alig hasonlítanak egykori önmagukra. Egyes régiókban az óceánok teljesen kiüresedtek, és az óceáni aljzatra lemerülve döbbenetes látvány fogadja a tudósokat, biolgóusokat.

Elhalt álaltok, tengeri csillagok, rákok, halak több ezer számra, halmokban fekszenek, mintha egy biológiai genocídium vette volna kezdetét a Föld vizeiben.

Először a nyomasztó csend hökkentette meg Ivan Macfadyan newcastle-i vitorlásversenyzőt, aki nem először tette meg az utat Melbourne és Oszaka között Funnel Web nevű vitorlásán. A hullámok természetesen locsogtak, ahogy a hajótestnek ütköztek, és tompa puffanások és kopogások is hallatszottak, amikor valamilyen törmelékdarabnak ütközött a hajó. Hiányzott azonban az élőlények, elsősorban a tengeri madarak ricsaja.

Tíz évvel korábban ugyanezen a 28 napig tartó úton mindennap fogtak méretes halat, elég volt csak egy csalival ellátott horgászzsinórt dobni a vízbe.

Így jellemezték korábban, hogy mekkora a baj.

Azóta ez csak romlott, 3 év alatt közel a Csendes-óceáni élővilág fele kihalhatott, gyakorlatilag üresek a tengerek, és az óceánok egyes régiói.

Ebben persze a túlhalászat is szerepet játszik, de a valódi okok nem ezek, hanem az, hogy a vizeinket drasztikus mértékben megmérgeztük, ezzel halálra ítélve a vízalatti amúgy is törékeny ökoszisztémát.

Kétfejű cápák, olvadó tengeri csillagok, különféle gennyes kelésekkel, hólyagokkal borított haldokló állatok szenvednek a mélyben, és élik végóráikat.

Nagyon nagy a baj, de az emberek nem tudnak, vagy talán nem is akarnak mit tenni a lassan visszafordíthatatlannak látszó folyamattal szemben.

Több statisztika is kimutatta, hogy az elmúlt években drasztikusan megnőtt a tengerekben és világóceánokban észlelt mutációk száma. Ez pedig azt jelenti, hogy mutációkat okozó tényezők uralkodnak ezeknek a vizekben, ami korábban nem volt jellemző.

Míg lassan elkezd pusztulni alattunk a világ, addig mi steril házainkban, felhőkarcolóinkban, villáinkban habzsoljuk az életet, és nagyhatalmú elit hallani sem akar a problémáról.

Sőt, számukra nem is létezik ez a probléma, és még akkor sem fogják elismerni, ha már nem marad a Föld óceánjaiban egyetlen szem hal sem...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés tömeges kihalás környezetvédelem genocídium


Megtekintések száma: 34650





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet