Egyszerre több aszteroida találhatja el a Földet hamarosan!

2017. november 13., hétfő




A NASA kutatói szerint potenciális veszélyforrások.

Az elmúlt években hihetetlenül sok aszteroida száguldott el a Föld mellett. Ezeknek a 90%-át utólag veszélyesnek minősítették, és legalább 100 ilyet regisztráltak.

Emellett fokozott üstökösaktivitást is megfigyeltek a csillagászok, ezért sokan aggódni kezdtek.

A NEOWISE a Föld körüli objektumokat figyeli folyamatosan, és a kutatási eredményei alapján egyértelműen kijelenthető, hogy eddig is csak a szerencsén múlt, hogy nem ütközött a Földdel egy olyan nagyobb objektum, mely globális katasztrófát okozott volna.

Nemrégiben arról is szóltak a hírek, hogy a Tauridák meteorrajban olyan aszteroidatöredékek rejtőzködhetnek, amelyek a Földbe csapódva hatalmas katasztrófákat okozhatnak.

A számítások szerint ezek 2022-ben, 2025-ben, és 2032-ben, valamint 2039-ben érhetik el a bolygónkat olyan kritikus közelségben, hogy összeütközzenek velünk.

Az az egészben a legriasztóbb, hogy sok aszteroidát utólag veszünk észre, és ez egy veszélyt jelentő égitestnél végzetes lehet.

Feltehetően még számos olyan aszteroida bujkálhat a meteorrajban, amelynek átmérője eléri a 300 métert.

A 25 méternél kisebb űrsziklák általában elégnek a Föld atmoszférájában, de a nagyobbak már elérhetik a felszínt, de ez az összetételtől, a sebességtől és a becsapódási szögtől is függ.

Szinte biztos tehát, hogy nem vennénk észre egy felénk száguldó aszteroidát, legalábbis a tudomány és a technológia azt nem teszi lehetővé, hogy nagy hatásfokkal vegyünk észre űrsziklákat.

Ez pedig azt jelenti, hogy csak a szerencsén fog múlni a jövőben is, hogy nem csapódik-e nekünk valami...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség világvége kataklizma aszteroidák


Megtekintések száma: 25573





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet