Elgondolkodtató animációs videó arról, milyen is az emberi természet

2017. március 6., hétfő




Érdemes megnézned az emberi egót kendőzetlenül bemutató kisfilmet.

Az ember: a csodálatos faj! A teremtés koronája! A lény, aki minden állat felett áll... Ezek a gondolatok évezredeken át meghatározták az emberiség gondolkodását. Csak igazán kevesen látták, mennyire hamis és önhitt képet festünk önmagunkról...

Fejlettebbeknek tartjuk magunkat a minket körülvevő élővilágnál, pedig nem vagyunk fejlettebbek...

A fogalmak, amik alapján osztályozzuk a világunkat csak nekünk, embereknek tűnnek egyértelműnek és abszolút értékűnek. Itt van egy remek példa arra, mennyire szeretünk mindent a saját szemszögünkből, egységbe foglalva nézni...

Pedig mi vagyunk az egyetlen faj a földön, ami képtelen békében létezni a környezetével. Leírnám, de inkább hagyatkoznék "Smith-ügynük" szavaira, amik az 1999-es Mátrix című filmben hangzottak el:..

Önhittségünk és nagyképűségünk bámulatba ejtő. De időről időre komoly figyelmeztetéseket kapunk a világtól. Legyenek azok a természet (árvizek, cunamik, földrengések, globális felmelegedés, stb...) vagy másként gondolkodó embertársaink üzenetei.

Van remény! Együtt kell működnünk, figyelnünk kell egymásra, a világra és meg kell értenünk, mi a valódi helyünk és szerepünk a természetben, az életben, az univerzumban. Csak így biztosíthatjuk jövőnket... Egyetértesz?! Vitatod?!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 13594





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet