Elhallgatta a gyógyszergyár a gyógyszerek mellékhatásait! Így bízzunk meg bennük? A gyógyszermaffia újabb trükkje!

2017. augusztus 10., csütörtök




A gyógyszeripar újra megmutatta igazi arcát. Most azonban pert indítottak ellenük OSZD MEG másokkal is a hírt!

Egy gyógyszergyárat hazugságon kaptak, méghozzá nem kis hazugságon. Ez akár egyesek életébe is kerülhetett volna, de minimum az egészségüket károsíthatta volna meg a betegeknek.

Arról van szó, hogy a gyógyszergyár az egyik reklámjában egyszerűen nem hívta fel a figyelmet arra, hogy a terméke egyértelműen gyógyszerfüggőséget okoz. Az Amerikában nagyon gyakran használt OxyContin ugyanis bizonyítottan függőséget okoz.

Ezt több független kísérlet, és számos esettanulmány alátámasztotta.

Az ilyen mellékhatásokat, hatásokat a gyógyszergyáraknak kötelezően fel kell tüntetniük a reklámjaikban, azonban a New Hampshire gyógyszergyár ezt szándékosan nem tette meg.

Ezért az Egyesült Államok északkeleti szövetségi állama pert indított ellene.

A gyártó agresszív marketinggel reklámozza termékét, és többszöri figyelmeztetés ellenére sem hangsúlyozta eléggé a gyógyszer mellékhatásait: azt például, hogy narkotikumtartalma függőséget okoz.

Sőt, a gyógyszergyár odáig ment, hogy az ellenkezőjét állította.

A panasz szerint reklámjaiban a cég túlhangsúlyozta az OxyContin hatékonyságát, és azt állította, hogy csaknem lehetetlen függővé válni tőle, az ismertté vált eseteket pedig elhallgatta.

"ha le akarjuk győzni ezt a járványt, akkor el kell érnünk, hogy ne legyenek új kábítószerfüggők. Ennek egyik módja az, ha biztosítjuk, hogy ezeket a függést okozó, rendkívül veszélyes gyógyszereket megfelelő módon forgalmazzák, úgy, hogy nem kisebbítik mellékhatásaikat és nem túlozzák el előnyeiket." - mesélte Ann Rice államügyész.

Az eset ráadásul megint csak felhívja a figyelmet arra, hogy mekkorákat szokott lódítani és félrevezetni mind a hatóságokat, mind a betegeket csakis azért, hogy több termékük fogyjon.

Az egész nem szól másról, mint az üzletről.

Minél többet tudnak eladni belőle, annál jobb nekik. Sőt, mivel nem szóltak, hogy függőséget okoz, így szereztek volna maguknak újabb "fogyasztókat"

Sokak szerint egyes gyógyszergyárak gyakorlatilag nem mást csinálnak, mint terítik a drogot, csak legális, az állam által is támogatott formában. Mert ugyanúgy függést okoznak a szereik, mint a drogok, sokszor még erősebben is, és a mellékhatások sem maradnak el az egészségkárosítást tekintve.

Évről-évre egyre több ember hal meg különféle gyógyszertúladagolásban, ezt a riasztó tendenciát pedig le kell küzdeni!

OSZD MEG másokkal is!

egészség gyógyszeripar gyógyszermaffia botrány felátró


Megtekintések száma: 56755





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet