Elismert kardiológus niylatkozik a túlsúllyal és a szív és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos hatalmas felfedezéséről

2017. március 17., péntek




Egy angliai kardiológus kutatásai során elképesztő dolgokat bizonyított be.

Manapság sajnos a társadalom nagy része túlsúlyos. A túlzott elhízás sok problémát okozhat az ember szervezetében, ilyen pl. az artériák eldugulása, nagyobb esély a szívinfarktusra és még hosszasan sorolhatnánk.

Manapság sajnos a társadalom nagy része túlsúlyos. A túlzott elhízás sok problémát okozhat az ember szervezetében, ilyen pl. az artériák eldugulása, nagyobb esély a szívinfarktusra és még hosszasan sorolhatnánk. 

Egy angliai kardiológus kutatásai során bebizonyította, hogy a cukor az emberi szervezet legnagyobb ellensége. Doktor Malhotra még azt is hozzáfűzte, hogy a zsíros ételek jótékony hatással vannak, az emberi szervezet egészséges működésére.

Számtalan bizonyíték támassza alá azt a tényt, hogy nem a zsíros ételek fogyasztása okozza a szívmegbetegedéseket. Doktor Malhotra szerint egy olyan diéta amely zsíros ételeket is tartalmaz, megvéd bennünket a szívbetegségektől és a 2-es típusú cukorbetegségtől.

“Vigyázzatok az egészségetekre, válasszátok a helyes táplálkozást és egészségesek lesztek!”

Doktor Anseem Malhotra, azt tanácsolja a pácienseinek, hogy fogyasszanak több zsíros ételt és kerüljék a zsírszegény termékeket. “A pácienseimet sokkolja, amikor azt tanácsolom nekik, hogy fogyasszanak zsíros ételeket és óvakodjanak az olyan ételektől, amelyek csökkentik a koleszterinszintet” – nyilatkozta a kardiológus.

Dr. Malhorta kifejti azt a tényt, hogy a zsírszegény ételek növelik a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát és azt is hozzáfűzi, hogy nem a zsíros ételek fogyasztása, okozza az elhízást.” Én lemondtam a zsíros ételek fogyasztásáról, de ez semmi képen nem befolyásolja, a hasamon lévő zsírpárnákat. Jelen pillanatban azt vizsgálom, hogy, hogyan hatnak a zsírok, az emberi szervezet egészséges működésére” – magyarázta el a szívspecialista.

Dr. Malhotra egyértelműen kijelenti, hogy a cukor jelenti a legnagyobb veszélyt az emberi szervezet számára, vele egy véleményen van Robert Lustig gyermekorvos is, aki azt tanulmányozza, hogy a zsírok és a cukor, hogyan befolyásolja az elhízást gyermekkorban. Dr Robert Lustig megállapította, hogy a cukor a felelős az elhízás folyamán kialakuló szív és érrendszeri megbetegedések miatt és a cukorbetegség kialakulásának esélyét is növeli. Ő azt javasolja, hogy az olyan termékek amelyek cukrot tartalmaznak legyenek ellátva, ugyan olyan figyelmeztető reklámokkal, mint a dohánytermékek és az alkohol.

Egyre több orvos és kutató támassza alá azt a tényt, hogy a cukorfogyasztása okozza az elhízást és több betegség kialakulásának esélyét is növeli. Szemmel látható bizonyíték, hogy Svédország lakosságának több mint 23%-a egy olyan étkezési szabályt követ, amelyben nagyobb mennyiségű zsíros étel és minimális mennyiségű szénhidrát vihető be a szervezetbe. 

Dr Andreas Eenfeldt svédországi specialista szintén a zsírokban gazdag és cukorban szegény étkezést javasolja. Azt nyilatkozta, hogy sokan az orvosok közül azt állítják, hogy ez a fajta étkezés” egy lassú hatású bomba”, mégis az egész világon nő az elhízott emberek száma, csak Svédország kivétel ez alól.

Svédországi orvosok bebizonyították, hogy ez a fajta étkezési mód ideális ahhoz, hogy egészségesek legyünk és a testsúlyunk is a megfelelő legyen. A zsírban gazdag és cukorban szegény étkezés nem csak a fölösleges kilóktól segít megszabadulni, hanem csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések rizikóját, a túlsúlyos személyeknél. Továbbá 2014-ben két olyan kutatását végeztek Cambridge-ben, amely kimutatja, hogy ha telített zsírsavakban gazdag tejterméket, kisebb mennyiségben fogyasztunk, akkor csökken a 2-es típusú cukorbetegség és a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának az esélye.

Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!

egészség emberi test feltáró egészség megelőzés


Megtekintések száma: 471295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet