Eljöhet a kozmikus felvilágosodás: az emberiség egy új technológiai és spirituális szintre léphet?

2017. augusztus 21., hétfő




A nagy kérdés, csak az, hogy erre mikor érik meg az emberi faj...

A végtelen űr vár ránk, és rengeteg meghódítandó bolygó. A nagy kérdés, csak az, hogy erre mikor érik meg az emberi faj...

Sokak szerint az emberiség még nem érett meg, és talán soha nem is fog megérni a csillagközi utazásokra. A legpesszimistább forgatókönyv szerint ugyanis még idő előtt el fogjuk pusztítani önmagunkat.

Bár a veszély valós, sokkal valószínűbb az, hogy időben fel fogjuk majd ismerni az önpusztítást, és ez lesz az a pont, amikor a civilizációs kihalást sikerült majd elkerülnünk.

A tudomány jelenlegi fejlődési üteme alapján úgy 2200 körül érhetjük el azt, hogy már gond nélkül képesek legyünk a szomszédos bolygók, esetleg naprendszereket meghódítani.

Ha túléljük az addig eltelő kritikus időszakot, és ezt a fejlettségi szintet, az magával fogja azt is vonni, hogy saját bolygónkat is képesek leszünk megmenteni.

Az emberiség így megkezdheti a környező rendszerek benépesítését.

200 év alatt feltehetően a Mars kolonizálása, pontosabban terraformálása meg fog kezdődni. Előreláthatólag 2100-körülre lesznek meg az első komolyabb marsi városok, melyek az ezt követő 100 évben folyamatosan bővülni fognak.

2250-re a Mars terraformálási folyamatai olyannyira előrehaladott állapotban lesznek, hogy egyes kalkulációk szerint az emberek addigra már szkafander nélkül járkálhatnának a felszínén, anélkül, hogy gyilkos sugárzás érné őket, és megfulladnának.

A Mars légköre, és az oxigén visszaállítható 240 év alatt mesterségesen, a természetes folyamatok ütemszerű felgyorsításával.

Az elkövetkező két évszázadban tehát először feltételezhetően a Marsot fogja az emberiség meghódítani, innentől kezdve pedig még inkább felgyorsulnak a folyamatok.

A folyamatos kolonizálásra, terjedésre azért is szükség lesz, mert a becslések szerint 2400-ra már a Mars kétharmadát be fogja népesíteni az emberiség, a Földön pedig kimondhatatlanul sokan fognak zsúfolódni.

Az első alkalom, amikor nagyobb flottákkal, és kolonizálás, illetve terraforálás céljával felszerelt hajókkal kijuthatunk a naprendszerünkből az valamikor 2500-ban következhet be.

Rendelkezni fogunk olyan technológiával, amivel 14 év alatt fénysebességgel elérhetünk majd a legközelebbi exobolygókig, melyeket elképzelhető, hogy nem is kell majd terraformálni, mert megfelelőek lesznek az élet számára.

Az idő tájt eshet meg az első konfrontációnk más, idegen fajokkal, ökoszisztémákkal. Talán csak fejletlen, prehisztorikus élővilágot fogunk találni, de könnyen lehet, hogy komoly morális dilemmába fogunk belefutni, ha egy hozzánk hasonlóan fejlett fajra találunk a bolygón.

A jövőkutatók szerint elképzelhető, hogy meg tudjuk beszélni különféle tárgyalások során a két fél közötti viszont, esetleg kölcsönös együttműködést, így az első ilyen találkozás nem torkollna rögtön egy csillagközi háborúba.

2600-ra már a Marson kívül lesznek más olyan exobolygók is, melyen az ember megvetette a lábát. Ekkor tájt már felmerül az emberi faj többfelé szakadásának a kérdése.

Arról van szó, hogy a másmás körülmények között élő emberi kolóniák más hatásoknak vannak kitéve, ergo az evolúciós jövőbeli skálán máshogy fognak majd kinézni.

Létrejön majd egy olyan, emberi fajokat tömörítő egység, ahol a Marson élő emberek gigantikus méretűek lesznek, míg más bolygókon törpenövésűek vagy vaskosabbak.

Kérdés, hogy ez az egység megtöri-e az emberiséget, ugyanis egyesek úgy sejtik, hogy igen és hatalmas belviszályok fognak kialakulni, ami miatt a kialakult új emberi fajok egymás ellen fognak jövőbeli csatát vívni.

Ha sikerül azonban áthidalni az ellentéteket, akkor az ember annyira mélyen megveti majd a lábát a galaxisban, hogy kiirthatatlan lesz. Több naprendszerben lesz jelen, más-más bolygókon.

A jövőkutatók kalkulációi alapján a harmadik évezred elején már a galaxis egy részét meghódítjuk, és már más galaxisok felé vesszük az irányt.

Minden attól függ hogy az egyes evolúciós, és technológiai mérföldköveknél hogyan fogunk helytállni, és az emberiség épes lesz-e kollektíve egy emberként gondolkodni.

tudomány ezotéria csillagászat űrkutatás az emebriség jövője


Megtekintések száma: 102551





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet