Eljöhet az emberi kor vége? GONDOLATOLVASÓ mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki!

2017. június 28., szerda




Tudósok és mérnökök hozták lére, félelmetes, hogy mit tud!

A Carnegie Mellon kutatói olyan dolgot fejlesztettek ki, melybe a világ széles körben beleborzong, ugyanis bizonyos értelemben ez az emberi korszak végét jelentheti.

Arról van szó, hogy egy olyan komplex mesterséges intelligenciát hoztak létre, mely képes az agyunkat oly módon tanulmányozni, hogy folyamatosan vizsgálva annak aktivitását, képes a gondolataink között olvasni.

Az egész úgy működik, hogy elkezdi az agyunkat elemezni, és elmenti a különféle aktivitásokhoz köthető mintázatokat, melyek egyes gondolatokhoz, konkrét érzésekhez, vagy képekhez köthetően.

Ez alapján, amikor később ugyanarra a dologra gondolunk, minden esetben érzékeli, és azonosítja a korábbi mintával.

Ily módon a mesterséges intelligencia 100%-osan képes az emberi agy gondolatait kiolvasni.

Ez pedig egy félelmetes fejlemény, egyben egy óriási áttörés mind a gondolatolvasás, mint a mesterséges intelligencia kutatás terén.

A technológia egyértelműen azt mutatja, hogy a robotok a közeljövőben már az összetettebb gondolatokat is képesek lesznek kimutatni, az agyunkból kiolvasni.

Ez pedig hatalmas lehetőségeket nyithat meg a tudomány számára...

A mesterséges intelligencia a kísérletekben nem csak azt tudta kiolvasni, ha az illető a banánra gondolt, hanem azt is, ha valaki összetettebb módon arra gondolt, hogy banánt fogyaszt a barátaival este.

Egyfelől egyesek félnek attól, hogy milyen durva dolgokra képesek ma már a robotok és a mesterséges intelligenciák. A kettő ötvözése ugyanis a legvadabb apokaliptikus vízióinkat is felelevenítheti.

Vagyis könnyen elfoglalhatják a robotok az ember helyét a Földön, főleg ha képesek lesznek felfogni, milyen is az ember: árt magának és a természetnek.

Míg mások szerint ez lehet a vesztünk, addig vannak, akik pozitívabban látják a képet: szerintük óriási haszna lehet a technológiának a jövőben.

Például a bűnügyben soha többé nem kell vallatni senkit, mert a gondolatolvasó robot rendőrök a bűnözők agyából "rögzítik" a vallomást, és akár az egész bűnelkövetést összerakhatják belőle.

Terapeuták is betekintést nyerhetnek ily módon a betegek agybába, és számtalan más módon lehetne a tudomány és az emberi jó szolgálatába állítani a gondolatolvasó mesterséges intelligencia technológiáját.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika az emberiség jövője mesterséges intelligencia robotok tobot


Megtekintések száma: 75464





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet