Elképesztő dolog derült ki a polipokról!

2017. április 9., vasárnap




A DNS-ükben figyelték meg az eddigi legszokatlanabb biológiai változást, amit valaha feljegyeztek.

Váratlan, és döbbenetes felfedezést tettek a polipokkal kapcsolatban. Ezeket a különleges lényeket egyébként már nagyon régóta vizsgálja a tudomány, ugyanis a testükben található sejtek számtalan módon különböznek más földi élőlényekétől.

Éppen ezért a kutatók számára nagyon érdekesek, és rengeteg különféle sejtszintű kutatást végeztek rajtuk.

A tudósok most olyan biológiai dolgot figyeltek meg, ami a polipok DNS-ével is kapcsolatban áll, és soha nem figyeltek még meg hasonlót.

Arról van szó, hogy a polipok bámulatos módon képesek alkalmazkodni a környezetükhöz.

Ezt olyan szinten képesek megtenni, hogy nem csak a viselkedésükkel alkalmazkodnak, hanem a sejtek szintjén is képesek megváltoztatni működésüket. Vagyis alapjaiban tudnak átalakulni, ha ezt az adott közeg megkívánja.

„A polipok még annál is különösebbek, mint ahogyan eddig gondoltunk” – jegyezte meg egy genetikus szakember a felfedezések kapcsán.

Az RNS-üket gyakorlatilag nagymértékben képesek saját maguk manipulálni, a szervezet belső szintjein keresztül. Ez egy olyan dolog, ami egyedülálló és bámulatos a természetben, és az összes élőlény között.

Nem arról van szó, hogy nincs más olyan élőlény, ami ezt ne tudná megtenni, azonban azok, melyek képesek rá, minimális szinten tudják szerkeszteni saját RNS-összetételüket. A polipok viszont ezt nagymértékben képesek megtenni.

Sokakban már többször felmerült az, hogy az idegenek már rég köztünk vannak, és a polipok nem mások, mint földönkívüli élőlények. Sokan ugyanis ezt a tulajdonságukat, és sok más, régebben felfedezett tulajdonságukat gondolják úgy, hogy nem lehet földi eredetű.

A polipok több szempontból is eltérnek a Földi élőlények hadától.

Nagymértékben képesek szerkeszteni a DNS-üket és az RNS-üket, kaméleon módjára képesek alkalmazkodni, és a kinézetük si meglehetősen bizarr.

Ezek a lények intellektuálisan nagyon is szofisztikáltak, és nem egy kutatás mutatta ki, hogy rendkívül intelligens lények. Nem lepődnének mega tudósok azon, ha kiderülne minden hitelt érdemlően, hogy genetikai kódjuk talán nem is - teljesen - a Földről ered, hanem meteorok segítségéve jutottak ide.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány állatvilág genetika


Megtekintések száma: 222574





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet